Zvornik / 18.11.2023

Servisne informacije regije Birač za 18.11.2023.godine.

Slika
Drina jesen

U službu Hitne pomoći Doma zdravlja Zvornik u protekla 24 časa primljeno je 48  pacijenata,obavljena su tri terena.U zvorničku Hitnu pomoć najviše su se javljali pacijenti sa respiratornim infekcijama i tegobama u vidu kašlja,povišene temperature i bolova u grlu. U protekla 24 časa pomoć je ukazana i pacijentima sa povredama nastalim prilikom obavljanja poljoprivrednih i građevinskih radova.

U porodilištu zvorničke bolnice nije bilo novorođenih beba.

 Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne  jedinice iz Zvornika imali su  mirnu noć,bez intervencija.

Na području regije Birač danas nema planiranih isključenja električne energije.

Saobraćaj se jutros na putevima regije Birač odvija po mokrim kolovozima.

Biometeorološka prognoza danas je nepovoljna za sve hronične bolesnike a posebno astmatičare.Od meteoropatskih reakcija moguća je glavobolja,bolovi u kostima i mišićima i nervoza.

Danas će preovladavati promjenljivo oblačno, hladnije i uglavnom suvo vrijeme, osim u centralnim i istočnim predjelima, gdje će, uz povećanu oblačnost, ponegdje i dalje biti slabih padavina, i to u nižim predjelima kiše, a u višim susnježice i snijega. Ujutru će biti pretežno vedro i hladno u većini krajeva, a u centralnim predjelima i na istoku biće oblačnije.Po pojedinim dolinama rijeka i po kotlinama biće sumaglice ili magle, a ponegdje u višim predjelima i mraza, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.