Zvornik / 25.03.2023

Servisne informacije za 25.03.2023.godine.

Slika
zvornik

 Saobraćaj se na putevima regije Birač odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

Na području koje pokriva PU Zvornik zabilježena su dva krivična djela, u Zvorniku i Srebrenici.Dogodila se  jedna saobraćajna nezgoda u Zvorniku u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.U istom periodu, prijavljena su dva požara, u Srebrenici i Šekovićima. 

U porodilištu zvorničke bolnice rođene su tri bebe, dvije djevojčice i dječak.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su jednu intervenciju na gašenju šumskog požara u Gornjoj Trnovici.

Na području regije Birač danas nema planiranih isključenja električne energije

Biometeorološka prognoza danas je povoljna za većinu hroničnih  bolesnika,dodatan oprez se savjetuje srčanim bolesnicima.Od meteropatskih reakcija moguća je glavobolja,bolovi u kostima i mišićima i razdražljivost.

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a moguće su i lokalne nepogode. Na sjeveru i zapadu biće više oblaka, prije podne i oko podne se očekuje naoblačenje sa kišom prvo u sjevernim i zapadnim predjelima, a potom i u ostalim.Padavine će se premještati ka jugoistoku, a lokalno su moguće i nepogode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Na krajnjem jugu preovladavaće pretežno sunčano i suvo, uveče oblačnije.Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera, poslije podne lokalno jak.Minimalna temperatura vazduha biće od 6 do 12 stepeni , u višim predjelima oko 3 stepena , a maksimalna od 16 do 22 stepena Celzijusova.