Zvornik / 27.03.2023

Servisne informacije za 27.03.2023.godine.

Slika
grad drina kisa

Na području koje pokriva PU Zvornik zabilježeno je jedno krivično djelo u Srebrenici.Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Osmacima.Dogodilo se  pet saobraćajnih nezgoda, u Čelopeku, kada su povrijeđena tri lica, Vlasenici, Šekovićima i dvije nezgode u Kozluku, u kojima je pričinjena materijalna šteta. Tri lica, jedno u Osmacima i dva na području PS Kozluk, su lišena slobode do otrežnjenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U porodilištu zvorničke bolnice  rođena je jedna beba, jedna djevojčica.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su jednu tehničku intervenciju nakon saobraćajne nezgode u Čelopeku.

Danas se izvose radovi na dalekovodu „Petrovići“ pa će bez struje u periodu od 9 do 15 časova bez struje biti Ravne, Redžići, Glođansko brdo, Glodi, Strojara, Vodozahvat, Bakrači, Alići, Baručići, Maskalići, Čitluk, Maričin brijeg i Zekići.

Danas se izvode radovi  u opštini Han Pijesak, na dalekovodu „Pjenovac“, te će bez električne energije u terminu od 08:30 do 14:30 časova biti Babine, Pjenovac, Ravanjsko, Kape, Nevačka i Rubinići.

U Šekovićima će se izvoditi radovi na dalekovodu „Šekovići“, pa će bez struje u periodu od 08:30 do 14:30 časova biti Jasen, Klještani, Luke, Dole, Brda i Trnovo, Mišari, Garići, Đurići i Grabovica.

Danas se izvode radovi u opštini Srebrenica, na dalekovodu „Osmače“, te će bez električne energije u terminu od 9 do 14 časova biti Dimnići, Gornje Sase, Brezovice, Moćevići, Oparci, Magudovići, Ratkovići, Poznanovići, Potkorjen i Šubin.

 Saobraćaj se na putevima regije Birač odvija po mokrim kolovozima.

Biometeorološka prognoza danas je povoljna za većinu hroničnih  bolesnika,dodatan oprez se savjetuje srčanim bolesnicima.Od meteropatskih reakcija moguća je glavobolja,neraspoloženje i razdražljivost.

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a popodne se očekuju padavine. U nižim predjelima će padati kiša, a u višim susnježica i snijeg,najviša dnevna temperatura do 18 stepeni Celzijusovih na jugu zemlje saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni, uz postepeno skretanje na sjeverni.