Multimedija / 10.10.2023

SŠC “Petar Kočić”- kros za sednjoškolce i obuka za zaštitu od zemljotresa i požara

Slika
k

U Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” svake prve nedelje mjeseca oktobra organizuje se kros za sve učenike ove srednjoškolske ustanove.

U razgovoru za naš radio, direktorica SŠC”Petar Kočić”,Biljana Pisić, istakla je da je ovo velika škola koja broji oko 860 učenika i da su odlučili da se kros danas održi na stazi  pored rijeke Drine.

Slika
k

“Danas učestvuju svi učenici škole,svaki razredni starješina će evidentirati svoje učenike, imamo i podršku  predstavnika hitne  pomoći i policije a sve u cilju bezbjednosti učenika”-ističe Pisić.

Slika
v

 “Pored krosa koji će se danas održati pored rijeke Drine, mi smo jutros u školi  imali protivpožarnu obuku i obuku zaštite od zemoljotresa.Pokazne vježbe demonstrirali su naši učenici,medicinske škole i gimnazije u okviru školske sekcije Crvenog krsta, koji sa zvorničkim Crvenim krstom učestvuju na raznim takmičenjima i vrše određene obuke.Danas su učenici pokazali kako se treba ponašati kada neko od učenika ili zaposlenih ima epileptični napad ,kada kolablira ili kada se desi neki drugi zdravstvrni problem”-kaže Pisić.

Slika
v