Zvornik / 20.05.2022

Uručena priznanja grada Zvornik

Slika
svi dobitnici naslovna

Himnom “ Moja Republika” počela je svečana akademija povodom obilježavanja Dana grada 21.maja. Grad Zvornik slavi 612 godina postojanja, a 21.maj 2010 godine ustanovljen i prvi put obilježen kao dan opštine, danas Dan grada.

Video file

Svečanost su uveličale zvanice iz javnog i privrednog života grada, ali i Republike Srpske . Na Svečanoj akademiji uručena su priznanja grada, a najveće priznanje “Povelja grada” uručena je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću.

Pored ministra zdravlja i socijalne zaštite i naši sugrađani su dobili priznanja grada u kome žive .

Zlatna medalja ”Stanko Nikolić” uručena je Peri Pajkanoviću za nesebičan doprinos u suzbijanju pandemiej virusa korona, a srebrne medalje ”Stanko Nikolić” Jovanki Sandić, Jovani Domuz i Dragu Gajiću za razvoj grada.

Drago Gajic

Bronzane medalje ”Stanko Nikolić” dodijeljene su Čedu Ostojiću, Muji Tuliću i Milanki Cvjetinović, dok su zahvalnice uručene Snježani Kovač, Staki Petrović, te Planinarskom ekološkom udruženju „Korak“ i Planinarskom društvu „Mladost“.

Planinari

Šeranić je, zahvalivši se na uručenom priznanju ,čestitao svim građanima Zvornika i predstavnicima gradske vlasti rođendan grada. On je naglasio da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je njegov i rad zdravstevnih radnika prepoznat za sve ono što je urađeno u poslednje dvije godine kada je u pitanju grad Zvornik.

Alen seranic

Ističući da Povelja znači da u tom pravcu treba nastaviti i dalje na način kako je rađeno  i do sada, Šeranić je rekao da primljena nagrada, svakako, predstavlja veliku podršku, ne samo njemu, nego svim kolegama u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite koje predstavlja. 

"Ovo je zajednički uspjeh, što sam često govorio i u vrijeme pandemije korona da ja samo predstvalja sve zdravstvene radnike i govorim u njihovo ime, ali svi smo zajednički odradili veliki posao“, rekao je Šeranić. Naglašavajući da je bilo vrlo teško organizovati zdravstveni sistem u toku pandemije, uz istovremenu rekonstrukciju postojećeg i gradnju novog bloka Bolnice u Zvorniku, Šeranić je rekao da je postignut ogorman uspjeh koji će biti nastavljen i ubuduće.

Zoran Stevanovic

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je  istakao da je prioritet svih da se “ svi zajedno sačuvamo, da se sačuva funkcionalnost Gradske uprave i da se projekti koji su početi, najavljeni ili pripremljeni da traju . Da još investitora kao što je nenački PASS, ali i da proširimo kapacitete vrtića. Zvornik je jedan od rijetkih gradova, koji za 15 godina, već četvrti pu proširuje kapacitet vrtića. Vrijeme koje dolazi treba shvatiti ozbiljno, jer nije obećavajuće nimalo i samo ozbiljnim radom i požrtvovanjem možemo pobjediti izazove koje nas očekuju, rekao je Stevanović.

Profesori OMS

Prigodan program povodom Dana grada pripremili su i učenici i profesori Osnovne muzičke škole “ Vojin Komadina.

polaganje cveca

Prije Svečane akademije položeno je cvijeće na centralnom spomen obilježju u centru grada

D.J