Zvornik / 02.02.2023

Uz Dom zdravlja u Zvorniku, donaciju su preuzeli i DZ Trebinja i Teslića

Slika
Dom zdravlja automobil

Domu  zdravlja Zvornik danas je od švajcarske ambasade u BiH predata na upotrebu vrijedna  donacija u opremi, dok je kako je rečeno medicinsko osoblje imalo i kvalitetnu obuku. Sadržaj donirane opreme je uz medicinske torbe, zavoje i drugi potrošni materijal, projektor i nov putnički automobil škoda – fabija, za pružanje patronažnih usluga u kućnim uslovima.

Slika
Dom zdravlja donacija auto

Direktor doma zdravlja Zvornik, Radivoje  Aćimović se zahvalio na doniranoj opremi i naglasio da će ona pomoći da se poboljša kvalitet zdravstvenih usluga u kućnim posjetama. Aćimović je istakao i značaj dodatne obuke za patronažna službu, koju je organizovala fondacija Fami  za tehničarie i sestre.

Slika
Dom zdravlja Radivoj Acimovic
Slika
Dom zdravlja potpisivanje sporazuma

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Milan Latinović, je naglasio da je prethodne godine donjet novi zakon o zdravstvenoj zaštiti u kojoj je profesija medicinskih sestara dodatno podržana kroz zakonska rješenja, a velika je podrška u tom procesu pružena i od strane Vlade Švajcarske. Danas je u Zvorniku, istovetna oprema koja je donirana Domu zdravlja Zvornika, predate i domovima zdravlja u Trebinju i Tesliću, a oprema je već predata i domovima zdravlja u Prnjavoru, Doboju i Derventi. Prijema riječima Latinovića u narednom periodu planirano je da se ova oprema i obuka dodele i organizuju u još 13 domova zdravlja u RS.

Slika
Dom zdravlja Milan Latinovic.

Šef  sektora za zdravstvo Ambasade Švajcarske u BiH  Loran Rudin, je rekao  da je švajcarska Vlada uložila mnogo finanskih sredstava pomažući zdravstvo u BiH, pružajući podršku medicinskim sestrama, jer one čine više od polovine zdravstvenog osoblja u zdravstvenom sektoru. Kako je napomenuo obezbediće se oprema za 55 domova zdarvlja u BIH, a ulaganje u sestinstvo je ulaganje u razvij države, jer  one imaju važnu ulogu u kvalitetu zdravstvene njege koja se pruža pacijentima.

Slika
Dom zdravlja Loran Rudin