Sport / 12.06.2024

Fudbalski klub Drina predstavio novog šefa stručnog štaba

Slika
f

Fudbalski klub Drina predstavio je  novog šefa stručnog štaba.Za novog trenera Drine izabran je Dragan Mićić, nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde. U dosadašnjoj karijeri radio je u omladinskoj selekciji Srbije, Zvijezdi 09. iz Bijeljine, Slogi izGornjeg Crnjelova i Loznici.

Jelenko Vasić, predsednik UO FK Drina rekao je da su planovi za naredni period jačanje organizacione strukture, sređivanje infrastrukture na kratkoročnom i dugoročnom planu te izrada zaslužnih i sezonskih ulaznica. Vasić je najavio i skorije štampanje sezonskih ulaznica za navijače i zaslužne članske karte za članove.

Cilj za sledeću sezonu je plasman u prvih pet u Prvoj ligi Republike Srpske, rekao je sportski director Milan Đokić.

“Sleduje nam skraćenje lige za minimum šest klubova. Akcenat u formiranju ekipe biće povratak naših igrača koji su rasuti po raznim klubovima u premijer i prvim ligama. Planiramo da zadržimo kostur tima i uz par pojačanja da napravimo perspektivan tim. Izvršićemo i reorganizaciju omladinskih selekcija i u skladu sa tim angažovaćemo još nekoliko perspektivnih trenera. Blizu smo odluke da u sledećem prvenstvu probamo sa juniorima ući u omladinsku premijer ligu BiH”, pojasnio je Đokić na konferenciji.

Novi trener FK Drina Dragan Mićić, koji će potpisati ugovor na dvije godine, zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju.

“Dolazim u poznatu sredinu i siguran sam da FK Drina može mnogo više i to je moj zadatak. Očekuje nas teška sezona, ali smatram da to ova ekipa može da iznese,” rekao je trener Dragan Mićić.

Nakon završetka igračke karijere, Mićić se posvetio trenerskom poslu. Za trenera Drine, prvi put postavljen je 2011-te, a u sezoni 2013/14. Sa svojom ekipom osvojio je Prvu ligu Republike Srpske i na taj način vratio Drinu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Iz kluba je otišao u martu 2015. godine.