Zvornik / 28.06.2023

Policijska uprava Zvornik obilježila Međunarodni dan borbe protiv droga

Slika
POLICIJA

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik obilježili  su Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

Policijski službenici su podjelili letke pod  nazivom  ,,Budi nezavisan i slobodan odbij drogu i zavisnost“ koji sadrže osnovne informacije o vrstama i štetnosti opojnih i psihoaktivnih materija, informacije o opasnosti od zavisnosti, kao i o preventivnim aktivnostima u borbi protiv zloupotrebe i krijumčarenja opojnih droga.

Slika
POLICIJA 1

Cilj ove aktivnosti je ukazivanje na značaj prevencije, važnost rane intervencije, te podizanje svijesti o važnosti empatije, suzbijanju stigme i diskriminacije, kao i pružanja pomoći i podrške konzumentima opojnih droga.

Slika
POLICIJA 2

U proteklih pet mjeseci PU Zvornik je evidentirala 18 krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i 125 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, što je ukupno za 93% više u odnosu na isti period prošle godine. U navedenom periodu oduzeto je: 5,6 grama kokaina, 310 grama marihuane i 253 grama amfetamina.