Zvornik / 03.12.2021

Rješeno krivično djelo teške krađe u Vlasenici

Slika
Policija Srpske

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica su dana 30.11.2021. godine podnijeli dopunu Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“ protiv lica A.R. I A.Č. oba iz Novog Travnika.

Naime, PS Vlasenica je 31.05.2021. godine prijavljeno od strane lica R.R. iz Vlasenice da je izvršena provala u trgovinski objekat kojom prilikom je otuđen novac i veća količina cigareta, a vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 5.000 KM.

Policijski službenici PS Vlasenica su radeći na prikupljanju saznanja za gore navedeno krivično djelo došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem istog moglo dovesti lice A.R. iz Novog Travnika, kojom prilikom su od Policijske stanice Novi Travnik zatražili pronalazak i lišenje slobode istog. Nakon procesuiranja navedenog lica, i tokom izvršene kriminalističke obrade isti je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela te tom prilikom otkrio identitet saučesnika u izvršenju krivičnog djela „Teške krađe“. S obzirom na saznanje da je i saučesnik u navedenom krivičnom djelu lice A.Č. iz Novog Travnika, isto je pozvano u PS Vlasenica, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a nakon čega j e lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“.