Multimedija / 17.09.2021

Šetnja vrijedna svakog koraka

Slika
Djurdjev grad pogled

Ovaj pogled vas očekuje kada dođete na srednjovjekovnu tvrđavu iznad Zvornika. Pogled od koga zastaje dah, na grad Zvornik, rijeku Drinu, tako i na Zvorničko jezero i naselje Divič.

pogled

Pogled koji ćete sigurno dijeliti na društvenim mrežama. Na žalost veliki broj Zvorničana nije bio nikada na Đurđev gradu.

setnja

Šetnja je za mnoge gubljenje vremena, ali nije tako!! Šetnja je divan način da se opustite, sklonite od svakodnevnog stresa, upoznate grad ali i sklopite nova prijateljstva. To je bio i cilj obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti čiji je slogan  “Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!  Za Zvorničane je značajno da prvi put od ove godine u obilježavanju učestvuje i naš grad.

djurdjev grad mladi

Ni kilometraža nije velika, oko 2,2 km od centralnog spomenika odakle su krenuli naši sugrađani, mladi , ali i oni malo stariji.

setnja

Da je šetnja vrijedna truda dokaz su zajapurena, ali srećna lica naših sugrađana. To je razlog da okupite društvo i i istražite sve ljepote našeg grada, ali pješke. Vožnjom  kolima to se ne može na ovakav način doživjeti.

Djurdjev grad

Ukoliko do sada niste  posjetili Đurđev grad, obavezno iskoristite neki lijep jesenji dan i učinite to.