Sport / 30.06.2023

Danas u Zvorniku počinje omladinski turnir u basketu

Slika
stritbol 2

Danas će na sportskom terenu  kod OŠ”Sveti Sava” u Zvorniku  početi tradicionalmi trinaesti omladinski turnr „3×3 stritbol“ na kome će biti održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju za tri poena.

Kako je za Osvit radio rekao Veljo Tijanić,jedan od organizatora turnira, u  konkurenciji omladinskih selekcija prijavljeno je deset ekipa,kotizacija po ekipi  je 40 KM.Nagrada za osvojeno prvo mjesto u omladinskoj konkurenciji je 400 KM a za drugo mjesto 100 KM.Turnir se nastavlja i sutra kada će biti održano takmičenje u seniorskoj konkurenciji, gdje je prijavljeno 13  ekipa a  kotizacija je  100 KM. Nagrada za osvojeno prvo mjesto u seniorskoj  konkurenciji je 4000 KM a za drugo mjesto 1000  KM.

“Prijavljivanje seniorskih ekipa traje do večeras do 18 časova, kada će se na osnovu prijavljenih ekipa odrediti satnica mečeva. Dolaze nam ekipe iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, BiH, i već sada možemo reći da će turnir biti jedan od najkvalitetnijih do sada”-rekao je Tijanić.

U sklopu turnira biće organizovanje takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki u humanitarne svrhe a sav prihod namijenjen je  desetočlanoj porodici Mijić iz sela Malešić za adaptaciju  sprata kuće.