Multimedija / 20.10.2023

Djeca - učimo se humanosti od njih

Slika
humani bazar Maja
Oni daruju od srca

Ohrabruje i vraća nadu da naša djeca, pokazuju daleko više osjećaja da pomognu u humanim akcijama. Zadnji organizovani humanitarni bazari za prikupljenje novčane pomoći za Maju Katanović, pokazali su da rado svoj džeparac daruju kao novčanu pomoć. Ovih dana odrasli su imali priliku da o humanosti uče upravo od svoje djece.

Učenici JU „Tehnički školski centar“ iz Karakaja juče su u gradi organizovali humanitarni bazar prikupljanja pomoći za Maju Katanović. Skromno od srca, pripremili su na dva štanda proizvode i kutiju za ubacivanje novčanih priloga. Uspjeli su prikupiti 1961 КM.

Slika
humani bazar Maja

Njihovu jučerašnju akciju propratio je i radio Osvit, a preporučujemo na youtub kanalu radija možete pogledati snimljen i video sa njihovog bazara. 

Slika
humani bazar Maja
Slika
humani bazar Maja

Ono što nas je prijatno iznenadilo je da su najmlađi, učenici koji su prolazili bilo da idu na časove u školu ili sa časova kući, bili ti koji su svoj džeparac rado ubacivali u kutiju. Zanimljivo da su stariji sugrađani prolazili neki ubacujući prilog, ali većina njih i ne zastajkujući. Kada su to i učinili, neki od njih su se poslužili ponuđenim bakinim kolačima, ali svoj novčani prilog su „zaboravili“ da ubace u kutiju. Bilo je očito da se ovoj akciji nisu odazvali na način kao tri dana ranije, mada su i tada djeca pokazala koliko su osjetljiva i spremna odreći se svog džeparca. 

Slika
humani bazar Maja
Pohvala za humanost

I učenici Osnovne škole  „Desanka Maksimović“ tokom cijele nedelje u svojoj tradicionalnoj manifestaciji „Dani jabuke“ prikupljaju novčanu pomoć za Maju Katanović. tek po završetku manifestacije biće objavljeno i koliki su iznos prikupili.

Slika
humanitarni bazar cer

Svetao primjer, kad su odrasli u pitanju, je humanitarni bazar koji je prirpemila i održala grupa građana prije tri dana.  Pohvalili smo ovu akciju i bićemo uvijek podrška svima koji na ovaj i bilo koji drugi način pomažu onima kojima je potrebna pomoć zajednice.

Slika
humani bazar Maja
Deo volontera uključenih u akciju
Slika
baner srbija