Zvornik / 17.05.2024

Dom zdravlja Zvornik-Dani porodične medicine

Slika
d

Služba porodične medicine i Udruženje ljekara porodične medicine regije Birač  ove godine po trinaesti put obilježavaju  Svjetski dan doktora porodične medicine  organizovanjem stručnog skupa koji će okupiti više od 200 ljekara iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Kako je za naš radio rekla načelnica Službe porodične medicine,dr Natalija Stević,cilj  je da kroz predavanja i diskusije stručnjaci iz regije razmjene znanja i iskustva, usvoje vještine koje će koristiti u budućem radu sa pacijentima.

"Majski dani porodične medicine će se održati danas i sutra u hotelu „Kod Novaka“ pod sloganom „Zdrava planeta, zdravi ljudi“.U okviru ovogodišnjeg skupa održaće se i dvije radionice za ljekare naše regije: „Škola EKG“ koju će voditi kardiolozi UKC RS Banja Luka i „Kardiovaskularna reanimacija“ koju će realizovati instruktori iz Slovenije. Po prvi put ove godine biće organizovana i sestrinska sesija kako bi u kontinuiranu edukaciju bile uključene i medicinske sestre koje su sastavni dio timova porodične medicine"-kaže Stević.