Zvornik / 20.01.2023

Gradski štab za vanredne situacije:Trenutno je došlo do stagnacije i blagog pada vodostaja

Slika
civilna zaštita

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije saopšteno je da je u toku noći maksimalni protok na Hidroelektrani Mali Zvornik bio 2390 m 3 /s što je izazvalo porast vodostaja i ulivanje vode u osam kuća na području naselja Terminal u Karakaju i u dvije kuće u Srednjem Šepku.

Trenutno je došlo do stagnacije i blagog pada vodostaja.Rijeka Drina ranije je poplavila poljoprivredno zemljište u Roćeviću, Šepku i Tršiću.Na svim putnim pravcima na području grada Zvornika saobraćaj se odvija nesmetano.

Pripadnici Službe civilne zaštite sa rezervnim sastavom i Profesionalne vatrogasnospasilačke jedinice treći dan su neprestano na terenu. Mještanima je pružena pomoć da iznesu namještaj iz prizemlja svojih kuća, dovezene su i raspoređene vreće sa pijeskom, angažovane su i teške mašine za pravljene odbrambenih nasipa kako bi štete bile što manje.

Gradski štab je u stalnom kontaktu sa hidroelektranama uzvodno od Zvornika. Prema izvještajima padavine su stale ili umanjile intenzitet i za očekivati je u narednim satima blagi pad vodostaja, ali na duže je teško prognozirati jer rijeka Lim i dalje raste i to može uticati na porast i nivoa rijeke Drine.Građani se 24 časa mogu obratiti Službi civilne zaštite na telefon br. 056/210-853.