Zvornik / 09.12.2023

Jubilej OŠ”Vuk Karadžić” u Vlasenici-65 godina postojanja

Slika
j

Jubilej – 65 godina Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vlasenici ova škola obilježila je svečanom akademijom. Svečanosti su prisustvovali saradnici opštine Vlasenica, ali i predstavnici resornog ministarstva.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Vlasenici iza sebe ima niz značajnih uspjeha kako đaka, tako i nastavnika.

„Za mene kao đaka ove škole sigurno je ponos biti dio ove ustanove , biti na čelu tima koji daje rezultate, koji je uspješan, koji daje sve od sebe da svakodnevni život đaka učini lakšim, ljepšim i da sa srećom dolaze u školu.“,  rekla je Danka Milić Kezunović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Vlasenica.

„Imamo uređen sistem, dobar sistem i zahvalnost naša prema ministru i Ministarstvu obrazovanja. Sve do sada je bilo na najvišem nivou i naš je cilj da to ostane tako. Iznijeli smo određene potrebe naših institucija, šta je sve potrebno dograditi od samih infrastrukturnih stvari do opremanja kabineta i onoga šta je potrebno za vaspitanje djece.“, istakao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Željka Stojičić, ministarka  prosvjete i kulture Republike Srpske je rekla da je jedina garancija i recept za dobar uspjeh dobra saradnja između Ministarstva i opština i najavila veći budžet za obrazovanje u narednoj godini, te da zaposleni u obrazovnom sistemu mogu očekivati povećanje plata od prvog januara.