Sport / 16.03.2024

Konferencija za medije FK”Drina” pred utakmicu sa Sutjeskom

Slika
d

FK “Drina” juče je održao konferenciju za medije na kojoj su se obratili Mile Lazarević, trener FK “Drina”, Aleksandar Ilić, zamjenik kapitena FK “Drina”, Jovan Gotovac , potpredsednik kluba FK “Drina”. FK “Drina” danas će na gradskom stadionu ugostiti ekipu Sutjeske iz Foče. Utakmica je zakazana za 14.30 časova.

O susretu koji čeka fudbalere Drine govorio je trener Mile Lazarević koji je istakao da je ekipa Sutjeske izuzetno nepredvidiva.

“To je ekipa koja u svojim redovima ima četiri ili pet igrača iz Premijer lige koji su je igrali, Što se tiče nas, spremni smo, idemo na pobjedu. Kada su u pitanju suspendovani igrači imamo Tadić Matiju koji ima tri žuta kartona, ostali svi konkurišu za sutrašnji nastup i nadamo se osvajanju tri boda. Značilo bi nam i zbog daljeg rasporeda i da potvrdimo rezultate u ova dva kola proljetnog dijela, pojasnio je Lazarević.

Aleksandar Ilić, zamjenik kapitena FK “Drina” rekao je da su uvjek utakmice protiv Sutjeske bile zanimljive i čvrste.

 “Svi smo dobili zadatak, znamo šta nam je raditi. Svaka utakmica je za nas finale. Pohvalio bih atmosferu na tribinama na prošloj utakmici. Dugo nisam vidio toliki broj navijača i takvu euforiju u gradu. Nadam se da ćemo sutra pobjediti i osvojiti nova tri boda pa da zajedno slavimo. Pozivam publiku da nam bude podrška, poručio je Ilić.

Jovan Gotovac, potpredsednik FK “Drina” istakao je da se preduzimaju aktivnosti na svim poljima počevši od rada sa najmlađim selekcijama do seniorskog tima te infrastrukturi.

“U pripremi je dokument Strategija razvoja kluba jer bez strategije ne može se voditi pravno lice posebno sportski klub gdje se stalno nešto mjenja i dolaze nove generacije. Mora se uložiti mnogo truda, novca, rada i znanja da bi se napravio klub kakav treba da bude i kakav zaslužuje Drina.Što se tiče infrastrukture ima mnogo problema koji su počeli da se rešavaju zahvaljujući prijateljima, lokalnoj samoupravi i svim ljudima koji se bave ovim klubom. Ne može preko noći, ali rešava se jedan po jedan problem. Završen je krov, a u narednom periodu sredićemo svlačionice i planiramo da natkrijemo tribine. Takođe, svakodnevno razgovaramo o pomoćnom terenu. On se mora riješiti i to nam je svima veliki motiv. Traži se lokacija i u Karakaju, ali zemljište je mnogo skupo. To bi bio potez koji bi radikalno promjenio uslove rada, Dugo nije bila ekipa ljudi koja ima više motiva i energije nešto da popravi, vidjećemo dokle će stići, nadamo se da će se uraditi nešto dobro, rekao je Jovan Gotovac, potpredsednik FK “Drina”.

Podsjećamo, u 19. kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Drine odigrali su bez pogodaka na gostovanju u Omarskoj i stigli do boda. Drina trenutno zauzima dvanaestu poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda i još uvijek se nalazi u opasnoj zoni sa tri boda više od Slavije koja se nalazi na mjestu koje vodi u baraž.