Zvornik / 19.05.2022

KUD “Sveti Sava” Zvornik koncertom čestitao 612 rođendan svom gradu

Slika
Folkolor 5

Predsjednik KUD “ Sveti Sava”   Dragan Golić je svim građanima Zvornika čestitao Dan grad i istakao da je članovima KUD “ Sveti Sava” posebna draž da održavaju koncert u sklopu obilježavanja proslave rođendana grada Zvornik.

Folklor 1

On je naglasio da je pohvalno što su učesnici mnogobrojnih događaja u okviru obilježavanja rođendana grada većinom stvaraoci koji rade sa djecom.

Folklor 4

Smatram da ovo treba da bude promocija i predstavljanje sve djece u Zvorniku. Drago mi je što su obuhvaćene različite oblasti, kao što su pozorišne predstave, sportski dan, nastup horova, kaže Golić.

Folkor 2

On je dodao da je KUD “ Sveti Sava” svake godine učesnik proslavljanja rođendana svog grada. Sinoć su se predstavile tri grupe ovog društva, koje su iako je bilo hladno okupile na platou Kasina mnogobrojne građane koji su ih za svaki korak nagrađivali aplauzima.

Folklor naslovna

Naši najmlađi sugrađani su bili posebno oduševljeni kako članovi KUD “ Sveti Sava” igraju pa su ih pokušavali imitirati i pamtiti korake.

Folklor 3

Pred članovima zvorničkih folklorista je Vidovdanski sabor koji će biti organizovan 25.juna u Zvorniku, prije toga od 8 do 12 juna učestvuju na Međunarodnom festivalu u Češkoj, a krajem jula mlađa grupa ovog društva putuje na takmičenje u Ohrid.

D.J