Zvornik / 06.12.2022

Narednih dana oblačno sa kišom

Slika
title

U Republici Srpskoj narednih dana biće oblačno sa kišom i snijegom na planinama, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu tokom jutra na zapadu i jugu padaće kiša, dok će na istoku i dalje biti suvo i promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale. Tokom prijepodneva i sredinom dana kiša će jačati i širi se preko sjevera ka istoku, dok će uveče slabiti padavine.Minimalna temperatura vazduha biće od 2 do 6 stepeni,na jugu do 10 stepeni , a maksimalna od 4 do 8 stepeni na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

Oblačno vijeme sa kišom nastavlja se i u četvrtak, 8. decembra. Snijeg će padati na planinama na zapadu. Minimalna temperatura vazduha biće od2 do 7 stepeni, na jugu do 10 stepeni, u višim predjelima na zapadu oko 0 stepeni a maksimalna od 3 stepena  na zapadu do 9 stepeni  na istoku, na jugu do 13 stepeni.

U petak, 9. decembra, nastavlja se oblačno vrijeme sa kišom, duvaće jak, u Hercegovini i na planinama olujni jugo koji donosi i porast temperature vazduha. U Hercegovini i na zapadu će biti jačih padavina, dok će na istoku kiša i dalje biti slaba i povremna.Minimalna temperatura vazduha biće od 3 do 8 stepeni, na jugu do 12 stepeni, a maksimalna dnevna od 7 stepeni na zapadu do 15 stepeni Celzijusovih na istoku i jugu.