Sport / 15.08.2023

Nenad Borovčanin posetio Zvornik- selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo i trener Pedro Ransel Granada

Slika
obilić

Zvornik je od juče postao jedna od baza ženske bokserske reprezentacije Srbije. Ovo je potvrdio Nenad Borovčanin, predsjednik Bokserskog saveza Srbije na pres konferenciji odžanoj u prostorijama Bokserskog kluba „Obilić“ TRB u Zvorniku, gdje su zvanično predstavljeni selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo te novi trener Kubanac, Pedro Ransel Granada.

Slika
obilić

– Drago mi je da sam u Zvorniku i uopšte u Republici Srpskoj gdje se osjećam kao domaćin. Rezultati koje je ovaj bokserski klub napravio, kao i rezultati Mirka Ždrala, kao trenera, prije svega sa Sarom Ćirković na svjetskom nivou, kandidovali su Ždrala za selektora svih ženskih nacionalnih selekcija, a Zvornik, samim tim, kao grad koji će biti baza srpskog ženskog boksa. Upravo Mirko, Sara, Anastasija, Anđela i ostali bokseri i bokserke na najljepši mogući način povezuju Republiku Srpsku i Srbiju. Boreći se pod zastavom Srbije i na postoljima uz himnu „Bože pravde“ pokazuju kakva ta veza treba da bude. Mi već podržavamo ovu bazu i u materijalnom i svakom drugom smislu. Imamo instituacionalnu podršku što je jako važno, prije svega podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Nadamo se i vjerujemo da ćemo iz ove sale naše reprezentativke krenuti uspješnim putem ka Parizu, a odatle se vratiti sa najsjajnijim odličjima i tako pokazati da naš plan ima smisla. To bi bila potvrda svih naših najava, a rezultat kao mjerilo svakog rada u sportu biće potvrda da smo bili na pravom putu – rekao je Borovčanin, koji istakao i dobru saradnju sa Gradskom upravom u Zvorniku, koja podržava bokserski klub u Zvorniku i njihove članove.

Borovčanin je istakao da se pregovara sa nekoliko nacionalnih selekcija da u Zvorniku bude održan meč selekcije Srbije što bi bio veliki sportski događaj za Zvornik.

Slika
obilić

U obraćanju medijima Ždralo se zahvalio Borovčaninu na posjeti i ukazanom povjerenju da vodi žensku boksersku reprezentaciju Srbije.

– Ovo nije prvi put da Borovčanin posjeti naš klub i on zaista pruže podršku i našem i dugim klubovima u Srpskoj i Srbiji. Čast mi je da ga ugostimo jer želimo da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata i promocije BS Srbije te uspjeha koje je Sara Ćirković postigla. Što se tiče mog imenovanja za selektora svih selekcija ženske bokserske reprezentacije Srbije želim da istaknem da je to važno i za naš grad jer će Zvornik biti u jednoj fazi baza za pripreme. To je značajno i za naš klub i Republiku Srpsku uopšte – istakao je Ždralo.

On je istakao da im je cilj da ostvare što više olimpijskih viza za Pariz.

Kubanac Pedro Ransel Granada, koji je sada postao stanovnik Zvornika, kaže da se ovdje osjeća prijatno.

– Srećan sam što sam ovdje i što sam dio ove konferencije. Želim da budete sigurni da ću dati sve od sebe da radimo najbolje što znamo kako bismo imali što bolje rezultate – rekao je Granada.