Multimedija / 09.01.2022

Obilježavanje Dana Republike u Zvorniku

Slika
9 januar spo

Povodom 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike u Zvorniku je na centralnom spomen obilježju upriličeno polaganje cvijeća, a večeras sa početkom u 19.30 časova na platou između zgrade Zmajevac i Kasine je  koncert grupe Legende

Slika
9 januar

U ime Grada Zvornika cvijeće je položio zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.  On je tom prilikom naglasio da je  obaveza svih nas je da se 9. januara prisetimo svih onih koji su dali živote za RS kako bi svi danas živeli  u miru i slobodi.

Slika
9 januar 1

„Obaveza nas i pokoljenja budućih je da čuvamo RS. Da bi je čuvali moramo konstantno da radimo, da se usavršavamo, da postoji ljubav, tolerancija, poštovanje, da se stvaraju preduslovi kako bi narod na ovim prostorima opstao i ostao. Samo na taj način i možemo sačuvati RS,rekao je Ivanović.”

Slika
9 januar 2

Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježje predsjednik Gradske boračke organizacije Zvornika Lazar Ristić je rekao da je njegova poruka da ostanemo jedinstveni,da sačuvamo RS, da se svake godine na ovaj dan skupi što više građana.

Slika
9 januar 3

Moramo da budemo ljudi i da smo u prilici da budemo ti koji mogu da pomognu. Da ono što je najbitnije obilježavamo i sjećamo se poginulih. Pomažemo djeci poginulih boraca,  ratnih vojnih invalida. Demobilisanim borcima koji su se razbolili koji imaju potrebe pružimo pomoć našu, pokažemo da mi smo tu. Osnov svega je sačuvati RS boriti se da opstane, da što više nas ostane  i opstane u RS, rekao je Ristić”.

Tekst: Z.Petković

Fotografije: D.Jašić

Slika
9 januar 6
Slika
9 januar 4