Zvornik / 18.05.2024

Obilježene 32.godine od osnivanja jedinice"Vukovi sa Drine"

Slika
j

Parastosom i polaganjem vijenaca na spomenik za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Zvorniku su danas obilježene 32.godine od formiranja Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“, koji je bio u sastavu Zvorničke brigade i Vojske Republike Srpske.

Parastos je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence na spomenik je položio komandant Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“  Milan Jolović Legenda, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, te predstavnici boračkih organizacija, ratnih jedinica i udruženja iz Republike Srpske.

 

Slika
j

Komandant Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“ , Milan Jolović ,Legenda,istakao je da je ova elitna jedinica branila svoj narod širom RS i svoju teritoriju.

Slika
j

“Nažalost, i ove godine obilježavamo godišnjicu u jednoj nestabilnoj situaciji kako u našoj republici tako i cijelom regionu i svetu.Svi očekujemo formiranje to novog svjetskog poretka, koji će se svakako odraziti i na našu zemlji i naš narod,ali jedno od osnovnih potreba osim biološke potrebe,jeste i potreba za sigurnošću i bezbjednošću”-kaže legendarni komadant.

Gradonačelnik Zvornika, Bojan Ivanović ,obraćajući se prisutnima  istakao je da je ova jedinica dala nemjerljiv doprinos za odbranu Republike Srpske.

Slika
j

“Ovo je dan kada se moramo sjetiti svih boraca koji su dali život za odbranu naše zemlje ali i boraca koji su preminuli od perioda posle rata do danas.Moramo se boriti za mir jer mir nema alternativu,i Republika Srpska mora biti stabilna”-kaže Ivanović.

Predsednik Boračke organizacije RS,Radan Ostojić rekao je da su se danas okopili da obilježe 32.godine od formiranja jedinice “Vukovi sa Drine“.

Slika
j

“Ovo je elitna jedinica koja je bila sibmol jedinstva i junaštva,danas odajemo počast najhrabrijim ljudima koji su svoje živote dali za našu slobodu”-ističe Ostojić.

Slika
j

Nakon parastosa i polaganja vjenaca za sve učesnike priređen je zajednički ručak.

Slika
j