Zvornik / 31.05.2022

Održana džipijada u sećanje na Mišu Blagojevića

Slika
dzip

Rafting klub „Eko Drina Zvornik“, sekcija „Safari“ u nedelju je organozovala tradicionalnu manifestaciju  15. "Memorijalni Off Road Rally Mišo Blagojević Zvornik 2022.”

Kako nam je rekao Aleksandar Blagojević, predstavnik zvorničkog Rafting  kluba, na džipijadi  je  učestvovalo oko 60 učesnika iz Srbije,Republike Srpske,BIH. Iako je džipijada revijalnog karaktera, imali su i takmičarski deo gde su za učesnike koji su vozili brzinske ispite, za  prva tri mesta dodeljene i prigodne nagrade.

Slika
dzip 1

Prvo mesto osvojila je  ekipa iz Loznice, drugo mesto iz Zvornika, a treće mesto je zauzele ekipa iz Živinica. Učesnici su vozili trasom  od Jošanice preko Veljove glave, Snagova, Kusonja, Vilčevića, Capardi do Orahovca gde su proglašeni pobednici i dodeljene nagrade.

Slika
dzip

Pored džipova na ovom memorijalnom reliju koji je posvećen Miši Blagojeviću, koji je osnivač i pokretač džipijade na području Zvornika, učestvovali su i takmičari sa kvadovima koji su se pridružili raftin klubu ”Eko Drina Zvornik”.

Slika
dzip

 

Džipijada se ove godine organizovala na teritoriji Grada Zvornika i opštine Osmaci, a nakon dve godine pauze zbog pandemije virusa korona, ove godine prijavljen je znatno veći broj učesnika nego prethodnih godina.

B.I.