Zvornik / 28.03.2024

Održana sjednica Skupštine grada Zvornika

Slika
s

Danas je u velikoj sali Gradske uprave održana 28. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika.

Na današnjoj sjednici je usvojen godišnji plan rada Gradonačelnika i Gradske uprave Zvornik za 2024 godinu.Kako je rekao gradonačelnik Ivanović,to je plan kojim je utvrđeno gdje će se stavljati fokus tokom 2024.godine,u dva segmenta.

“Prvi segment je  da ćemo se potruditi da poboljšamo kvalitet usluga koje pružamo našim sugrađanima,ušli smo u proces javne digitalizacije javne uprave koja će upravo omogućiti taj cilj,da budemo brži i transparentiji ,kako prema sugrađanima tako i prema privrednim subjektima.Drugi segment, jesu infrastrukturni projekti koji su planirani da se realizuju u 2024.godini,to su vodovod Pilica –Lokanj za 500 domaćinstava,vodovod Zapad za devet mjesnih zajednica i 1500 domaćinstava,izgradnja Srednje umjetničke škole,izgradnja lokalnog puta grad Zvornik mjesna zajednica Orahovac i završertak projektne dokumentacije za brzu cestu, gdje učestvujemo u tom projektu kao podrška”-kaže Ivanović.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Bojan Lukić ,istakao je da je glasao protiv godišnjeg plana rada Gradonačelnika i Gradske uprave Zvornik za 2024 godinu.

“Ja smatram da se tokom sve četiri godine treba da rade važni infrastrukturni projekti a ne da se baš ostave za izbornu godinu i u toj godini na njima se potencira.Mislim da je to samo skup lijepih želja,ako ste pažljivo pročitali materijal, vidite da je realizacija projekata 2026. i 2027 godina, i to nam ne daje nikakvu garanciju da će to biti urađeno”-kaže Lukić.

Na današnjoj sjednici  usvojena  je Odluka po kojoj se utvrđuje da je prosječna, konačna građevinska cijena jednog kvadratnog metra korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada Zvornik u 2023. godini iznosila 1.045,44 KM.  Odbornici su ousvojili Odluku o utvrđivanju naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za 2024 godinu kojom se utvrđuje visina naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za 1,00 m2 korisne površine objekata, koju su investitori koji grade objekte na gradskom građevinskom zemljištu dužni plate.

Odbornici su usvojili Odluku  kojom Grad Zvornik  na privremeno korištenje i upravljanje Lovačkom udruženju „Vukovi sa Drine“ Zvornik ustupa bez naknade individualni stambeni objekat koji se nalazi u naseljenom mjestu Liješanj, a  navedeni objekat bi podnosilac zahtjeva koristio u svrhu lovačkog doma. Usvojena je  Odluka o utvrđivanju kriterijuma i raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora JU „Rekreativno sportski centar“, Zvornik.

Na sjednici je usvojena  Odluka o utvrđivanju ekonomske cijene za boravak djece u JPVOU Dječiji vrtić”Naša Radost” Zvornik u iznosu od 490 maraka,od čega roditelji snose troškove u iznosu od 150 maraka,a preostalu sumu finansira grad Zvornik.

Usvojena je i Odluka o naknadama za usluge pravne pomoći koje pruža Odjeljenje za opštu upravu Gradske uprave grada Zvornika.Na sjednici odbornici su usvojili Izvještaj o stanju centralnog toplifikacionog sistema i proizvodnji toplotne energije za 2023.godinu.

Usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na zalaganje imovine i  Odluka o izmjeni Odluke o raspisivanju licitacije za prodaju nekretnina. Usvojena je Odluka o o uklanjanju objekta u gradu Zvornik radi izgradnje parking prostora i uređenja saobraćajnih površina, izgrađenog na katastarskoj parceli broj 358 KO Zvornik-grad, površine 77m2 .

 Na sjednici je usvojen Program korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje na području grada Zvornik za 2024 godinu. U Budžetu Grada Zvornika za 2024. godinu je planirano 500.000,00 KM u svrhu podrške poljoprivrenoj proizvodnji, a 40.000,00 KM u svrhu finansiranja rada protivgradne zaštite. Usvojen je i Akcioni plan za sprovođenje Strategije integrisanog razvoja grada Zvornik (2018-2027) za period 2025-2027 godina.

Usvojene su  i Informacije o stanju bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za 2023 godinu,stanju u sportu na području grada Zvornik za 2023 godinu kao i Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornik za period 01.01.-31.12.2023 godine

Usvojena je  Odluka o utvrđivanju kriterijuma i raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora JU „Rekreativno sportski centar“, Zvornik. Na sjednici je imenovan Boris Gajić,za v.d člana Upravnog odbora JPVOU Dječiji vrtić „Naša radost“, Zvornik