Zvornik / 16.11.2023

Policajci u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Slika
p

Povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog arhangela Mihaila,pripadnici Policijske uprave Zvornik od 14.do 16.novembra  organizovali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Odjeljenju za transfuziju krvi u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Zvornik.

Kako je rekla portparolka policijske uprave Zvornik,Jelena Ivanović,u ovoj tradicionalnoj humanoj akciji učestvovalo je 33 pripadnika zvorničke policije.

“Svake godine  prijavljuje se  sve veći broj pripadnika policije  koji  na ovaj način žele da pokažu ličnu humanost i humanost policijske profesije. Pripadnici policije se redovno prijavljuju i u toku godine da daruju krv,bez obzira da li ima organizovanih akcija darivanja krvi. U redovima PU Zvornik ima  policijskih službenika  koji su dugogodišnji davaoci krvi ,među kojim su i oni koji su krv darivali i preko  šezdeset puta”-ističe Ivanović.

Šef Službe za transfuziju krvi Bolnice Zvornik,dr Vladimir Dražić,rekao je da je ovo tradicionalna akcija MUP RS, i da krv koja bude sakupljena u današnjoj akciji će pomoći da bolnica dopuni svoje zalihe i da budu spremni za predstojeće praznike.

Kadet Policijske akademije ,Ivan Spasojević,istakao je da je ovo treći put da učestvuje u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuje MUP RS, i pozvao je sve kolege da se odazovu na ovakve akcije, kako bi  pomogli onima kojima je pomoć potrebna.