Zvornik / 26.03.2024

Pripadnici PU Zvornik - akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Slika
k

Povodom obilježavanja 4. aprila, Dana policije Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Zvornik organizovali su dvodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Odjeljenje za transfuziju krvi u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Zvornik.

Kako je za naš radio rekla portparolka Policijske uprave Zvornik,Jelena Ivanović, ova akcija ima tradicionalni karakter i svake godine se prijavi određen broj pripadnika ove Uprave koji na ovaj način žele da pokažu humanost policijske profesije .

Slika
k

“Ove godine, uvažavajući potrebe Odjeljenja za transfuziju krvi JZU Bolnica Zvornik, akciji se prijavilo 25 pripadnika PU Zvornik koji na ovaj način pokazuju da je humanost sastavni dio policijske profesije. PU Zvornik u svojim redovima ima veliki broj pripadnika koji su dugogodšnji i redovni davaoci krvi, koji su ovu dragocjenu tečnost darovali više desetina puta. Jedan od njih je kriminalistički tehničar PU Zvornik Danilo Mirković, koji je krv darovao 67 puta. Takođe, sve je veći broj mladih policajaca koji se po uzoru na starije kolege odazivaju ovakvim akcijama. Činjenica da policijski službenici tokom cijele godine daruju krv, nezavisno od sprovođenja akcije, pokazuje njihovu spremnost da pruže pomoć u svakom trenutku”-kaže Ivanović.