Novosti / 19.07.2022

Prvenstvo Balkana: Bronzane medalje za zvorničke džudiste Marka Rosuljaša i Sandru Popović

Slika
Sokolovi bronzane medalje Prvenstvo Balkana nalovna

Džudisti BiH i RS zabilježili su zavidan uspjeh na  Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke  koje je prethodnog vikenda održano u Bugarskoj . Naši reprezentativci postigli su sjajan rezultat osvojivši 15 medalja od čega je 11 odličja otišlo u klubove koji su pod ingirencijom Džudo saveza Republike Srpske, rekao je  Ognjen Pavlović potpredsjednik Džudo saveza BiH i predsjednik Dzudo saveza RS.

Medalje  su osvojili i članovi dzudo kluba “ Sokolovi” iz Zvornika . Marko Rosuljaš  i Sandra Popović okitili su se bronzanim medaljama.  

Sandra Popovic

Sandra je prvo kolo bila slobodna dok je nakon toga zbog velike treme poražena od favorizovane reprezentativke Turske, dok je u borbi za bronzu ubedljivo iponom slavila protiv predstavnice Bugarske.

Marko Rosuljas

Marko je poražen od predstavnika Bugarske, a potom je slavio protiv predstavnika Makedonije i Crne Gore. Njih dvoje sa reprezentacijom ove sedmice nastavljaju pripreme u Trebinju, dodao je Pavlović.

Inace ovo je za 25 godina postojanja dzudo sporta u Zvorniku, tek četvrta odnosno peta balkanska seniorska medalja koja je stigla u Zvornik.