Zvornik / 18.06.2024

PU Zvornik: evidentirane 34 saobraćajne nezgode u proteklom mjesecu–jedno lice smrtno stradalo

Slika
k

Na redovnoj konferenciji za novinare koja je danas održana u zgradi Policijske uprave Zvornik, zamjenik načelnika Uprave, Vladan Vasilić je istakao da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Sektora kriminalističke policije, Srpko Milošević je istakao da je u maju 2024. godine evidentirano 47 krivičnih djela, što je za 21,5 % manje nego u istom mjesecu prošle godine. Koeficjent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu iznosi 63,16 % i veći je za 57,9 % u odnosu na isti period prošle godine, dok je koeficijent ukupne rasvjetljenosti veći za 6,75 % i iznosi 85,4 %. Policijski službenici PU Zvornik su podnijeli 41 izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 40 lica. Evidentirano je 12 povratnika u vršenju krivičnih djela i 3 maloljetna izvršioca krivičnih djela.

Načelnik Sektora policije, Dragoslav Ostojić je istakao da je javni red i mir narušen u 30 slučajeva, što je više za 50 % u odnosu na isti period prošle godine. Tom prilikom je izjavio da nije bilo evidentiranih narušavanja javnog red i mira u većem obimu.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja, u maju 2024. godine evidentirane su 34 saobraćajne nezgode, od kojih je 11 sa posljedicama po lica, a od toga jedno lice je smrtno stradalo, dok je pet lica teško povrijeđeno a pet zadobilo lakše tjelesne povrede. Ukupan broj saobraćajnih nezgoda je manji za 32 % u odnosu na isti period prošle godine. U navedenom periodu iz saobraćaja je isključeno 25 vozila i 169 vozač, od čega je 156 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Rukovodstvo Uprave je zbog predstojeće turističke sezone, apelovalo na građane da u narednom periodu budu primarni subjekt u zaštiti svoje imovine, kako ista ne bi bila meta različitih oblika ugrožavanja, te najavilo da će policijski službenici ove Uprave u narednom periodu preduzeti pojačane mjere i radnje u cilju zaštite građana i imovine u toku turističke sezone.