Zvornik / 19.09.2023

PU Zvornik: U avgustu pronađeno 36 ilegalnih migranata

Slika
policija

U prostorijama Policijske uprave Zvornik održana je redovna konferencija za novinare na kojoj su načelnik Uprave, Aleksandar Vasiljević, načelnik Sektora policije, Dražan Erkić i načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet, Srpko Milošević, prezentovali rezultate rada za mjesec avgust tekuće godine.

Načelnik Uprave, Aleksandar Vasiljević istakao da koeficjent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela i koeficjent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu iznosi 100 %. S obzirom da je broj narušavanja javnog reda i mira za 25 % manji u odnosu na isti period prošle godine, i da ni jedno lice nije smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, stanje bezbjednosti na području PU Zvornik je ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet, Srpko Milošević, je istakao da u avgustu 2023. godine nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela, kao i da su koeficjenti otkrivenosti visoki. U oblasti zloupotrebe opojnih droga je otkriveno šest krivičnih djela i 31 prekršaj. Otkriveno je pet  krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, dok u oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano četiri krivična djela.

Načelnik Sektora policije, Dražan Erkić je istakao da je u mjesecu avgustu javni red i mir narušen u 38 slučajeva. Tom prilikom je evidentirano 48 prekršaja javnog reda i mira, a što je za 25 % prekršaja manje nego u istom periodu prošle godine. Takođe je izjavio da je evidentirano 49 saobraćajnih nezgoda. U toku mjeseca avgusta, na području PU Zvornik je pronađeno i evidentirano 36 ileganih migranata, koji nisu bili žrtve krivičnih djela i prekršaja, kao ni počinioci istih.