Zvornik / 09.06.2023

PU Zvornik:78 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Slika
PU konferencija

Policijska uprava Zvornik održala je redovnu konferenciju za medije na kojoj su prezentovani podaci rada za  mjesec maj 2023 godine sa uporednim pokazateljima za isti period prošle godine.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević istakao je da je stanje ukupne bezbjednosti na osnovu pokazatelja za mjesec maj 2023.godine u odnosu isti period prošle godine na  području ove uprave bilo zadovoljavajuće.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet, Srpko Milošević je istakao da je u mjesecu  maju evidentirano  60  krivičnih dijela što je za 9,1% manje u odnosu na isti period prošle godine.Policijski skužbenici PU Zvornik su podnjeli 53 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 49 lica.

Dražan Erkić načelnik sektora policije rekao je da je  javni red i mir u mjesecu maju 2023.godine  narušen u 20 slučajeva, a evidentirano je 27 prekršaja,dok je u istom periodu prošle godine javni red i mir narušen u 44 slučaja što je manje za nekih 54,5 %.

 U oblasti bezbjednosti saobraćaja u maju ove godine je evidentirano 48 saobraćajnih nezgoda od kojih je 19 sa povređenim licima.Policijski službenici PU Zvornik su isključili iz saobraćaja 27 vozila i 78 vozača.Najveći broj njih čak 58 je isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policijska  uprava Zvornik upućuje apel svim građanima da u turističkoj sezoni tokom napuštana svojih domova i sami preduzmu mjere zaštite i umanje rizik da njihova imovina bude otuđena ili oštećena.