Zvornik / 18.03.2024

PU Zvornik:U februaru 86 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Slika
p

Danas je održana redovna konferencija za medije predstavnika Policijske uprave Zvornik na kojoj su prezentovani rezultati rada za februar mjesec 2024.godine, sa uporednim pokazateljima za isti period prošle godine.

Načelnik Policijske uprave Zvornik,Aleksandar Vasiljević, je rekao da je  stanje bezbjednosti na području PU Zvornik na zadovoljavajućem nivou,napominjući da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali rasnu, nacionalnu i vjersku netrpeljivost građana.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Sektora kriminalističke policije, Srpko Milošević je istakao da je u  februaru 2024. godine prijavljeno 70 krivičnih djela. Policijski službenici PU Zvornik u februaru 2024. godine podnijeli 59 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 59 lica. Evidentirano je 19 povratnika i jedan maloljetni izvršilac krivičnog djela, dok je 27 krivičnih djela počinjeno od strane nepoznatih izvršilaca, od čega je rasvjetljeno 18. Istakao je još da je otkriveno 6 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, 2 iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i 4 krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Načelnik Sektora policije PU Zvornik, Dragoslav Ostojić je istakao da je već drugi mjesec zabilježeno znatno smanjenje prekršaja iz oblasti javnog reda i mira koji je narušen u 20 slučajeva ili za 49 % manje nego u istom periodu prošle godine. Takođe, došlo je i do znatnog smanjenja prekršaja (tuča i fizički napad) gdje je evidentirano 4 prekršaja u odnosu na isti period prošle godine kada je evidentirano 9 prekršaja što je za 56 % manje.

 Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, evidentirana je 31 saobraćajna nezgoda, od toga 11 saobraćajnih nezgoda je sa povrijeđenim licima i 20 sa materijalnom štetom. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice smrtno stradalo. U toku februara 2024. godine iz saobraćaja je isključeno 13 vozila i 96 vozača, od čega je 86 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.