Zvornik / 17.04.2024

RVI Zvornik: Oni koji su činili genocide nad srpskim narodom, sada podnose rezoluciju o genocidu

Slika
r

U prostorijama Gradske organizacije Ratnih vojnih invalida Zvornik ,a uz  podršku  Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, danas je održana konferencija za medije na kojoj je bilo govora o podnošenju rezolucije o genocidu u Srebrenici pri Ujedinjenim nacijama.

 Predsjednik Gradske organizacije Ratnih vojnih invalida Zvornik,Dragislav Mijanović,rekao je da upravo oni koji su činili genocide nad srpskim narodom, sada podnose rezoluciju o genocidu.

“Zbog svega ovoga pozivamo,narod ,borce, ratne vojne invalide i sve ostale bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju, da nam se pridruže na mitingu u četvrtak i da pokažemo međunarodnoj zajednici i podnosiocima rezolucije, jedinstvo i slogu,i da mi nismo genocidan narod.Dogodili su  se strašni zločini i na jednoj i na drugoj strani,ali ne može se osuditi samo jedan narod, koji je takođe imao veliki broj žrtava”-kaže Mijanović.

Milivoje Marković,predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, rekao je da se obraća i kao učesnik rata i kao dijete poginulog borca .

“Ova rezolucija je jedna suluda odluka i mi kao učesnici rata i porodice poginulih boraca nikada to nećemo prihvatiti i stajaćemo iza toga da mi nismo genocidan narod.Ako oni proglašavaju 1995.godinu kao godinu u kojoj je kao počinjen genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici,ja postavljam pitanje, šta je sa zločinima koji su počinjeni nad srpskim stanovništvom od 1992.do 1995.godine, u kojima je poginulo više od 3500 srpskog stanovništa na području  Srednjeg Podrinja”-kaže Marković.

Na konferenciji za medije bilo je govora i o riješenju Ministarstva boračko i invalidske zaštite koje nije donjeto a tiče se isplate za protetisanje amputiraca od 1.anuara 2024.godine.

Predsjednik Gradske organizacije Ratnih vojnih invalida Zvornik,Dragislav Mijanović,je istakao da od decembra prošle godine mnogi aputirci su predali zahtjev za isplatu ortopedskih pomagala,međutim do danas nisu dobili ni rješenje ni novac da bi mogli da nabave ortopedska pomagala, za koja su aplicirali u proteklih pet mjeseci.