Multimedija / 12.06.2022

„Škobaljijada i Gurmanijada” - bez kiše i učesnika

Slika
3

Održana je 12 po redu  „Škobaljijada i Gurmanijada” u  Malom Zvorniku, koja tradicionalno najavljuje dolazak leta i brojne druge aktivnosti na Drini.  

https://www.facebook.com/osvitradio.zvornik/videos/781401913063179/

Slika
15

Uplašeni najavom o mogućim obilnim padavinama, mnogi učesnici i posetioci odustali su od dolaska i učešća. Ipak dobro raspoloženje i prepodnevne aktivnosti nisu izostale ni ovaj put. Pored Drine se okupio manji broj najvernijih gostiju  - posetilaca i učesnika koji su propratili i pripremljeni kulturno – umetnički program i radionice za decu. Posebno je bio primećen i štand lozničkog preduzeća MINTH , koji je predstavio Malozvorničanima svoj promo materijal. MINTH je predstavio kako svoju prooizvodnju, tako i mogućnsoti zapošljavanja radnika sa ovog prostora.

Slika
2

Najava kiše uticala je na smanjeni broj prijavljenih učesnika u takmičenjima. Za takmičenje u pripremanju kotlića prijavilo se samo 6 ekipa, dok je ribolovaca prijavljenih za ulov škobalja bilo 94. Za posetioce je posebno zabavan deo spremanja tradicionalnih specijaliteta, riblje čorbe, lovačkog gulaša i čorbastog pasulja. U svakoj kategoriji bile su prijavjene po dve ekipe, tako da su svi učesnici osvojili nagrade.

Slika
5
Slika
9

Pobednici „Gurmanijade” u takmičarskoj kategoriji pripreme riblje čorbe su članovi ekipe „Sidro iz Zvornika”, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Drinska štuka” iz Loznice. Najuspešniji u pripremi čorbastog ili vojničkog pasulja bili su članovi družine „Čiča Gliša” iz Brasine, a drugoplasirana je ekipa „Mitrović Drina” iz Malog Zvornika.  Među kulinarima najbolji gulaš pripremljen na lovački način spremili su članovi Udruženja „Nezaborav” iz Malog Zvornika, a drugo mesto osvojila je ekipa „Regionalna deponija” iz  Zvornika.

 

Slika
10

 

Slika
11

Prvo mesto u „Škobaljijadi”,  ulovu škobalja osvojio je Žolt Sabo iz Sente, drugoplasirani i trećeplasirani takmičari su iz Zvornika  Dragan Ilić i Miodrag Jović.

Slika
13
Slika
14

Svi pobednici  „Škobaljijade i Gurmanijade” u Malom Zvorniku, nagrađeni su peharima, medaljama i diplomama, a najuspešniji ribolovci kvalitetnom opremom za  ribolov.