Zvornik / 21.05.2024

Svečanom akademijom proslavljen Dan grada Zvornika

Slika
g

Grad Zvornik danas je proslavio 614 rođendan i Dan grada.

Slika
g

Svečanoj akademiji, na kojoj su zaslužnim pojedincima uručena priznanja, predhodilo je polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje. Vijence na spomenik su položili gradonačelnik Bojan Ivanović,  predstavnici policije, predstavnici organizacija proisteklih iz rata, poslanici i odbornici.

Slika
g

Potom je u sali Doma omladine održana Svečana akademija na kojoj je gradonačelnik Bojan Ivanović uručio gradska priznanja zaslužnim pojedincima.

Gradonačelnik Ivanović čestitao je građanima rođendan grada, a takođe i svim dobitnicima priznanja, jer su ih svojm radom zaslužili.

Slika
2

„Zvornik je u proteklom periodu bio mjesto u kome se gradilo i unapređivalo, u kome smo se zajedno trudili da napravimo prostor vrijedan življenja. Urađeno je mnogo i postignuti su dobri rezultati, ali svakako na tome ne treba stati. Nastavljamo sa ulaganjem u naš grad, u infrastrukturu, obrazovanje, u nova rada mjesta.Zvornik se u prethodnih petnaest godina intenzivno razvijao, kako infrastrukturno tako i privredno,i naša želja je da se tako i nastavi”-kaže Ivanović.

Slika
g

Nakon gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića prisutnim se obratio u ime svih nagrađenih protojerej Vidoje Lukić,koji je odlikovan “Poveljom grada”.

Slika
g

“Lijepo je kada se uradi neki posao i  kada to neko pohvali ,ali kada taj naš rad nagradi i vidi neko iz najviših ustanova u gradu,to je nešto posebno što obavezuje svakoga od nas da bude još revnosniji,i zato se od srca zahvaljujem u ime svih nagrađenih”-kaže Lukić.

Slika
g

 Zlatna medalja ”Stanko Nikolić” uručena je  Sari Ćirković, bokserki BK”Obilić TRB” iz Zvornika za promociju sporta.Srebrna medalja”Stanko Nikolić” dodjeljena je  Branki Vasiljević iz Čelopeka, za izraženu humanost.Bronzane  medalje “Stanko Nikolić” dodjeljenje su  Koviljki Gotovac, za doprinos u oblasti zdravstva i Predragu Arsiću, za doprinos u oblasti obrazovanja.

Slika
g

 

Zahvalnice grada Zvornika za humano delo davalac krvi, dodjeljene su  Mileni Ostojić, Željku Taniću, Miladinu Mijiću i Milanu Jovanoviću. Zahvalnica grada uručena je i Slavici Mandić, za razvoj atletskog sporta u gradu Zvorniku.

Slika
g

U muzičkom dijelu programa učestvovali su učenici i profesori Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“.

Slika
g

Akademiji su prisustvovali poslanici NS RS iz regije Birač,  odbornici u Gradskoj Skupštini Zvornika, gradonačelnik Zvornika, načelnici gradova iz okruženja, te druge brojne zvanice.

Slika
g