Zvornik / 15.05.2024

U aprilu mjesecu iz saobraćaja isključeno 87 vozača u alkoholisanom stanju

Slika
p

U Policijskoj upravi Zvornik, održana je redovna konferencija za novinare, na kojoj su prezentovani rezultati rada  za mjesec april 2024 godine, sa uporednim pokazateljima za isti period prošle godine.

 Zamjenik načelnika PU Zvornik, Vladan Vasilić je istakao da je u mjesecu aprilu 2024. godine od ukupno 57 evidentiranih krivičnih djela, rasvijetljeno 49, te koeficjent ukupne rasvijetljenosti iznosi 84,5 %. Tokom aprila evidentirano je 48 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira što je za 11 % manje u odnosu na isti period prošle godine. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog red i mira u većem obimu, kao i saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima.Uzimajući u obzir navedene statističke pokazatelje za mjesec april 2024. godine, Vasilić je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Zvornik ocijenio kao zadovoljavajuće.

Inspektor u Sektoru policije PU Zvornik, Branko Šarčević je istakao da je u aprilu mjesecu došlo do znatnog smanjenja prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, sa 20 na 7 prekršaja, što je za 65 % manje u odnosu na isti period prethodne godine. Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, u mjesecu aprilu 2024. dodine evidentirano 34 saobraćajne nezgode, od kojih je 10 sa povrijeđenim licima i 24 sa materijalnom štetom. Iz saobraćaja isključeno 17 vozila i 99 vozača, od čega je 87 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Sektora kriminalističke policije, Srpko Milošević je istakao da su policijski službenici PU Zvornik podnijeli 48 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 48 lica. Evidentirano je osam povratnika u vršenju krivičnih djela i tri maloljetna izvršioca krivičnih djela. Tom prilikom je izjavio da je od ukupnog broja krivičnih djela evidentirano 20 po nepoznatom izvršiocu, a policijski službenici su rasvijetlili 12, pa je koeficijent rasvjetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 57,14 %. Istakao je još da su otkrivena tri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a ukupno oduzeto 218 gr opojne droge, te osam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.