Zvornik / 26.10.2022

U Dom zdravlja Zvornik još nisu stigle vakcine protiv gripa

Slika
title

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas počinje vakcinacija protiv gripa,a vakcinacija će biti obavljana svakim radnim danom i subotom od 8 do 14 časova, rekla je pomoćnik direktora za medicinske poslove u Institutu za javno zdravstvo Srpske Jela Aćimović.Ona je navela da će domovi zdravlja od danas početi da preuzimaju vakcine, pozvavši one koji imaju pravo na besplatnu vakcinaciju, da se  počnu javljati ovim zdravstvenim ustanovama.

Nabavljeno 20.000 doza vakcine protiv gripa, za kategorije stanovništva koje imaju pravo na besplatnu vakcinaciju, a riječ je četvorovalentnoj vakcini proizvođača Sanof. Institut je obezbijedio i 3.500 doza za one koji nemaju pravo na besplatnu vakcinaciju, a cijena jedne doze je 28 KM.

Kada je u pitanju Zvornik ,dr Cvijeta Ostojić Vasić, načelnica higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik,  istakla je da još uvjek nisu dobili nikakve informacije, kao ni vakcine.Sve vakcine koje zvornički Dom zdravlja dobija preko Fonda, svi pacijenti koji su do sada primali besplatne vakcine primaće i ove godine.

Od kako je juče objavljena informacija da od danas počinje vakcinacija protiv gripa, veliki broj zvorničana  jutros je dolazio u Dom zdravlja  da se informiše kada će početi vakcinacija .Kako je načelnica rekla, svake godine imaju stalne pacijente koji primaju ovu vakcinu i u Domu zdravlja trebalo bi  da bude podjeljeno oko 800 vakcina.