Zvornik / 15.12.2022

U memorijalnoj akciji darivanja krvi“Nikola Pisić“ donirane 73 doze krvi

Slika
akcija

U Službi za transfuziju Bolnice Zvornik  danas je organizovana 5.Memorijalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zvorniku u čast nastradalog Nikole Pisića.

Slika
akcija

Predsednik aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Bijeljina, Igor Leginović, rekao je za Osvit radio da je odziv kolega u Nikolinu čast danas bio veliki i ukupno su  donirane 73 doze ove dragocjene tečnosti.Na akciju se inače  odazvao 81 davalac krvi, ali osam prijavljenih nije ispunilo potrebne zdravstvene uslove da danas učestvuju u ovoj humanoj akciji.

 U  akciji su  učestvovali  zaposleni u radnim jedinicama elektrodistribucije  Zvornik,Bijeljina,Vlasenica,Bratunac ,a predstavnici ovog udruženja posebno su se zahvalili ljudima zaposlenim u direkciji Brčko distrikta i radnicima RITE Ugljevik, koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji.

Slika
leginovic

Veliki broj montera i elektromontera je došao da na ovaj način odaju poštu svom nastradalom kolegi.

 

Slika
akcija

Podsjećamo da je Nikola Pisić  koji je bio predsjednik  Udruženja dobrovoljnih darivaoca krvi  nastradao  2018 godine padom prilikom obavljanja svojih radnih zadataka na dalekovodu na Šćemliji kod Zvornika. 

Slika
danijela

Danijela Pisić, sestra nastradalog Nikole Pisića istakla je da je u  Okružnom tužilaštvu u Bijeljina pokrenuta  istraga o slučaju pogibije na poslu, ali nikada zvanično nije završena.Do sada su rađena tri vještačenja  a poslednje vještačenje  uradio je  tim stručnjaka koji su uradili i  ekspertizu i predmet je sada u rukama drugog tužioca. Danijela  je istakla da samo bori za pravdu i da se konačno sazna istina pod kojim okolnostima je ovaj mladi čovjek izgubio život na radnom mjestu.