Zvornik / 02.04.2024

Udruženje “Dječija nada” u novim prostorijama

Slika
n

Udruženje „Dječija nada“  danas su  upriličili svečano otvaranje svojih prostorija, simbolično na dan kada se obilježava „Međunarodni dan osoba sa autizmom“.

Kako je istakla Manuela Čanković,defektolog u udruženju “Dječija nada”, u novim prostorijama trenutno boravi deset mališana.

Slika
n

“Udruženje “Dječija nada” postoji negde oko 4 godine,međutim nikada nismo bili u prilici da imamo svoj sopstveni prostor.Uvek smo aktivnosti realizovali u okviru škole ali sada imamo mogućnosti da sve aktivnosti realizujemo u našem prostoru.Mi smo i osmislili da otvaranje novih prostorija udruženja bude upravao na današnji dan, kada se obilježava „Međunarodni dan osoba sa autizmom”,imajući u vidu da je to jako osjetljiva kategorija, kojoj se treba posvetiti i da imamo najviše mladih sa datom dijagnozom”-kaže Čanković.

“Naš plan aktivnosti koje ćemo realizovati u 2024.godini je raznolik ,inovitovan i nešto što je jedinstveno za naš grad je edukacijsko-rehabilitacijski boravak, koji podrazumjeva boravak djece od 3 do 14 godina koji imaju razvojne teškoće,ali mi smo inkluzija u svakom smislu,tako da neko ne treba da ima poteškoće da bi došao da boravi i da se druži sa našom djecom”-pojašnjava Čanković.

Slika
n

Svečanom otvaranju danas su prisustvovali i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović sa saradnicima,predstavnici  Centra za socijalni rad Zvornik i predstavnici Policijske uprave Zvornik.

Gradonačelnik Ivanović je rekao da gradska uprava ima odličnu saradanju sa  Udruženjem”Dječija nada”.

Slika
n

“Cilj je da se djeci sa posebnim potrebama stvore što bolji uslovi kako bi mogli što kvalitetnije da provode svoje vrijeme.Grad će i ubuduće nastaviti da podržava ovo udruženje kako finansijski tako i na bilo koji drugi način”-kaže Ivanović.

S obzirom da se prostorije Udruženja"Dječija nada" trenutno nalaze na prvom spratu i ulaz nije prilagođen osobama u invalidskim kolicima,iz Udruženja navode da će u saradnji sa gradskom upravom tražiti prostor koji će imati prilaz  prilagođen osobama sa invaliditetom.