Zvornik / 16.10.2021

Večeras peti Drinski književni susreti

Slika
Drinske knjizevne veceri

Drinski književni susreti, peti po redu, biće večeras održani u Domu omladine. Na ovoj književnoj manifestaciji  koja je zakazana je za 18 časova , biće dodjeljene nagrade za najbolji neobjavljeni roman , zbirku pjesama, zbirku priča, zbirku za djecu, kao i zbornik kratkih priča i pjesama.

Kako  saznajemo od Dejana Spasojevića organizatora i direktora Asoglas pobjednicima konkursa biće štampane i objavljene knjige, a drugoplasirani i trećeplasirani autori iz svih kategorija ostvaruju pravo na 50% popusta, dok po sedam  pohvaljenih autora iz svake kategorije ostvaruje pravo na 20% popusta u odnosu na redovne cijene.

„Zadovoljan sam što smo u prilici da organizujemo pete Drinske književne surete.Odziv autor je bio odličan, pristiglo je više od 200 rukopisa autora iz regiona i svijeta. Žiri koji je brojao 11 članova  imao je dosta posla. Ono što je važno istaći je da je kvalitet radova iz godinu u godinu sve bolji. Svijet se nalazi u nezgodnoj situaciji zbog pandemije i stvara dosta nepredvidivih momenata oko održavanja manifestacija sa većim brojem posjetilaca ali uspjeli smo da  nađemo načina da se okupimo i promovišemo književno stvaralštvo“,  rekao nam je Spasojević