Zvornik / 29.02.2024

Zvornik domaćin druge etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka

Slika
t

Povodom 18. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka danas je u maloj sali Gradske uprave grada Zvornika, potpisan Ugovor o saradnji između gradonačelnika Zvornika,Bojana Ivanovića  i direktora Biciklističke trke Beograd – Banja Luka,Vladimira Kuvalja.

Slika
t

Kako je rekao gradonačelnik Ivanović, trka će se održati od 18.do 21.aprila a Ugovorom su definisane obaveze koje kako organizator tako i grad Zvornik treba da ispune kako bi trka bila uspješna.

Slika
t

“Grad Zvornik će biti domaćin starta druge etape biciklističke trke 19.aprila iz našeg grada.Dan ranije sve ekipe i njihovi članovi doćiće u naš grad ,njih 175, što je prilika da lijepa slika iz našeg grada ode u cijeli svet.Zvornik je i ranijih godina učestvovao u trci, ali na taj način što su takmičari samo prolazili kroz grad a sada kao domaćini imamio priliku da na najljepši mogući način promovišemo ljepote Zvornika i rijeke Drine”-kaže Ivanović.

Direktor Biciklističke trke Beograd – Banja Luka,Vladimir Kuvalja,rekao je da se trka Beograd-Banja Luka održava 18.put.

Slika
t

“Velika mi je čast što sam u Zvorniku i što će ovaj grad biti zvanično i start etape.Prva etape startuje iz Beograda i vozi se do Biljeljine,to je već poznat etapa koja se vozi već 14-ti put i takmičari zajedno prelaze granicu na rijeci Drini bez zadržavanja.Nakon toga takmičari se sele iz Bijeljine u Zvornik.Iz Zvornika se  vozi jedna od izazovnijih i najtežih etapa zbog same konfiguracije terena,koja je duga 167 kilometara.Nakon tri kruga, takmičari izlaze iz Zvornika i odlaze preko Papraće do Šekovića gdje je prvi brdski i  prolazni cilj,zatim prolaze kroz Vlasenicu i spuštaju se ponovo prema Zvorniku gdje će biti prolazni cilj,tako da je Zvornik ove godine i start i prolazni cilj. Nakon toga prolaze kroz Zvornik opet idu preko Papraće,Šekovića i završavaju etapu u Vlasenici.Dolaze nam takmičari iz 30 zemalja sa 25 ekipa,i svi oni ponovo se svake godine prijave za učešće u ovoj trci”- pojašnjava Kuvalja.

Slika
t

Treća etapa vozi se od Višegrada do Jahorine,koja je takođe teška etapa a poslednja etapa se vozi od Doboja do Banja Luke.