Multimedija / 24.06.2022

Zvornik : Konferencija beba - Svi učesnici pobjednici

Slika
RSC2

U defileu koji je predhodio “Konferenciji beba” ne znamo ko je bio uzbuđeniji, djeca, roditelji ili vaspitači. Kao i uvjek bilo je dosta razdraganih mališana, ali i onih namrgođenih ili sa suzama u očima.

Prošetali su našim gradom i poslali još jednu lijepu sliku iz Zvornika. Kako saznajemo od direktora Dječijeg vrtića “ Naša radost”  Vukomira Stankovića  u ovoj manifestaciji je učestvovalo oko 400 mališana od 2016 do 2021 godišta.

Dolazak

Oni su se u Rekreativno sportskom centru takmičili u puzijadi koja je ipak prerasla u trčanje djece, potom u “trkama” na 20, 30, 40,50, 60 i 70 metara. Kako je rekao , Stanković svi učesnici su pobjednici.

Tadej Zekanovic

U kategoriji mališana rođenih 2016 godine takmičile su se tri grupe u trci na 70 m. U prvoj grupi prva tri mjesta su pripala  Kristini Lekić, Urošu Josiću, Emiliji Tolj. U drugoj grupi Tadeju Zekanoviću , Milici Petrović i Dijani Bogićević, a u trećoj Jovanu Mariću, Lazaru Govedarici I Luki Bošnjakoviću.

Uros Pavlovic

U kategoriji 2017 godište u trci na 60 metara bile su čak četiri  grupe. U prvoj su najbolji bili Aleksej Stojanović, Andreja Milić, Ognjen Bogićević, drugoj Uroš Pavlović, Vasilije Aćimović, Andrea Vidović , u trećoj Petar Zekić, Lara Tomić i Tara Simić, a u četvrtoj Novak Vanovac, Stefan Ješić i Uroš Kukuljić.

Petar Zekic

Tokom manifestacije mališani Dječijeg vrtića, starija vrtićka grupa “ Pčelice”  izvela je i plesnu tačku kojom su razveselili i učesnike i sve prisutne.

U kategoriji 2018 godiše formirane su  takođe četiri grupe za trku do 50 m. U prvoj su najbolji bili Stefan Mitrović, Lazar Janković, Lena Savić, drugoj Luka Tinterović, Andrej Petrović, Mila Bogićević, trećoj Dunja spasojević, Vukota Dostanić, Bogdan Kikić, a u četvrtoj Olga Žepinić, Stefan Mitrović i Matej Lukić.

Arsenije Sandic

U kategoriji 2019 godište koja se takmičila u trci do 40m bile su četiri grupe. U prvoj su pobjednici andra Marković, Anastasija jerkić, Hristijana Pejić, drugoj Neško Todorović, Arsenije Sandić, Aleksej Mirković,  u trećoj Anika Nikolić, Teodora Tomić, Ema Budeša,a u četvrtoj Adrijan Zekanović, Nikolaj Todorović i Mia Đukanović.

U kategoriji 2020 godine u tri grupe bili su najbolji Danica Golić, Vukan Ristić, Jelena Jović, u drugoj Lena Vujadin, Ognjen Vuković, Anđela Ignjatović,a u trećoj Aleksej Ilić, Sofija Kuzmanović i Darija Lalić

Najmladji pobednici

Najmlađi takmičari su bili i najslađi oni su se takmičili u trci na 20m. Bile su formirane tri grupe, a najbolji u prvoj su bili Anja Jokić, Stasa Škiljević, Anastasija Jovičić , u drugoj grupi Ratko Jakšić, Staša Škiljević, Anastasija Jović.

Roditelji, odnosno tate, zamjenili su uobičajeni posao majki i pokazali su vještine u presvlačenju beba.

Izabrano je i tročlano predsjedništvo koga čine Iva Lazić najmlađa beba rođena 16.februara 2022 godine,najstarija nena Aleksej Ilić rođen 21.januara 2020 godine i Teodor Tomić koji ima najviše braće i sestra , čak šest.

Djordje Deuric

Cilj ove manifestacije je promocija porodice, promocija djece , rekao je Stanković i dodao da su djeca ono zbog čega živi ovaj grad. Manifestaciju je svečano otvorila Dragana Milošević, šef kabineta gradonačelnika Zvornika.

D.J