Zvornik / 07.10.2021

„Alumina“- prijem za porodice poginulih radnika

Slika
NASLOVNA ALUMINA

U kompaniji „Alumina“  povodom 6.oktobra - Dana Fabrike, organizovan je prijem za porodice 36 poginulih radnika fabrike u proteklom odbrambeno-otadžinskom ratu u BiH. Porodicama poginulih radnika, prigodnim govorima, obratili su se u ime menadžmenta kompanije Stevo Savić, i predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić.  

Predstavnici poslovodstva i sindikata su istakli da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni. 

ALUMINA 3

Stevo Savić je naglasio da rukovodstvo „Alumine“ nastoji da bude društveno odgovorno i da, kako je rekao, porodice poginulih radnika smatraju dijelom kompanije. On je istakao da se u „Alumini“  trude i traže način da izađu u susret svim porodicama, da im pomognu kroz razne vidove od zapošljavanja do pružanja materijalne pomoći.  Stević je najavio spremnost menadžmenta i za neke nove prakse s ciljem, kako je rekao, pridavanja veće pažnje prema porodicama poginulih radnika kako se ne bi osjećali zaboravljenim. 

ALUMINA 2

Radenko Smiljanić je rekao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da kolektiv nikada neće zaboraviti svoje poginule radnike i njihove porodice. Smiljanić je ponovio da je jedan od načina da se oduže „Alumininim“ radnicima koji su položili živote za Republiku Srpsku, upravo ovaj kojim daju svoj doprinos da fabrika radi i da se svake godine sve više širi i razvija. Uporedo sa novim proizvodima i novim tržištima, učvršćuju se temelji na kojima počiva fabrika, a time i pored svih problema kroz koje prolazi, budućnost svih koji na bilo koji način zavise od nje, sigurnija je i stabilnija. Smiljanić smatra da je ovo dobar način da se da smisao borbi i zaslugama bivših saboraca i zato je vrlo bitno da se njihova imena nikad ne zaborave.  Smiljanić je poručio da je isto važno da se ne zaborave ni članovi njihovih porodica, sa kojima, ako ništa drugo, bar se razmijene informacije, upoznaju u „Alumini“ sa njihovim svakodnevnim problemima i pomognu koliko mogu u njihovom rješavanju.  

ALUMINA 1

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima Sindikata i rukovodstva kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike. Pomen poginulim radnicima služio je svešenik crkve Sveta velikomučenica Marina iz Čelopeka, a ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Boračke organizacije i organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca, te nestalih civila grada Zvornika. U fabričkom restoranu organizovan je zajednički ručak.  

Porodicama poginulih radnika uručen je i skroman novčani poklon od po 200 KM.