Zvornik / 21.01.2022

Bronza za mlade fudbalere FK Guber u Zvorniku

Slika
title

U organizaciji fudbalske akademije Full Time proteklog vikenda je održan turnir u malom fudbalu za genereciju dječaka rođenih 2012. godine.  Novi pehar i medalje za mlade fudbalere FK Guber Srebrenica,a  ovaj put osvojena je bronza u Zvorniku. U veoma jakoj konkurenciji Guberovi dječaci su osvojili treće mjesto,a za razliku od prethodnih turnira, Guber je na otvaranju igrao izuzetno dobro.

 Pobijedili su ekipu Respecta iz Loznice 2:0, u drugom kolu Ilićku Brčko 1:0, dok su u trećem kolu remizirali 0:0 sa ekipom Pčelinja (Loznica). Na taj način kao prvoplasirana ekipa iz grupe plasirali su se u četvrtfinale. Tamo ih je čekala Zvornička Drina protiv koje su slavili poslije boljih izvođenja penala 1:1 ( 4:3 ). U polufinalu mlade vedete Gubera nisu imali sreće i na penale su poraženi od ekipe Zenita, nakon neriješenog rezultata 1:1. Ipak, po ko zna koji put talentovano fudbaleri su pokazali da mogu pronaći snage kada im je najteže i pobjedom za treće mjesto nad ekipom Ilićke iz Brčkog od 2:0 u Srebrenicu donose pehar i medalje.

 Mlađe generacije Gubera, predvođene trenerom Slavišom Ćirkovićem, ostvaruje odlične rezultate u ovom periodu. Kao jednu od nagrada, mladi fudbaleri su dobili i odlazak na meč UEFA Lige Evrope, Crvena Zvezda - Ludogorec.