Zvornik / 13.09.2021

CK Zvornik: Pokazna vježba „ Budi heroj u prvoj pomoći, u svojoj školi i svojoj zajednici“

Slika
CK

Podmladak i  omladina Crvenog krsta našeg grada, danas su pokaznom vježbom obilježili Svjetski dan prve pomoći. Pokazna vježba je održana ispred objekta nekadašnje robne kuće, na iznenađenje mnogih prolaznika koji nisu znali šta se dešava saznajemo od predsjednice Gradske organizacije Crvenog krsta Dana Mićić.  

CK

„ Neki su se naši sugrađani uplašili , jer su se prvi put susreli sa ovakvim vidom vježbe, neki su odmah zastali slikali, a ono što nam je posebno drago je da smo od mladih čuli da žele da se uključe u rad Crvenog krsta“, kaže Mićićeva.  Ona je dodala da Svjetski dan prve pomoći organizuje pod sloganom  „ Budi heroj u prvoj pomoći,  u svojoj školi i svojoj zajednici“

ck

U pokaznoj vježbi je učestvovalo 25 učenika iz Srednjoškolskog centra „ Petar Kočić“ i osnovne škole „ Sveti Sava“. Mićićeva ističe da je pokazna vježba bila dobro odrađena, djeca su bila dobro pripremljena i pokazali su kako treba ukazati prvu pomoć na licu mjesta.

Ck

Cilj obilježavanja Svjetskog  dana prve pomoći je prilika da se ukaže da je prva pomoć humani čin koji pokreće  ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice, jer u svakom trenutku i na svakom mjestu može se ukazati prilika da se mora dati prva pomoć, naglašava Mićićeva. Ona je istakla da je značajno da se svi građani edukuju i podignu svoju svjest o značaju ukazivanja pravovremene i stručne prve pomoći, jer na taj način se  može  spasiti nekome život.