Zvornik / 08.08.2022

Danas Sveta Petka Trnova krsna slava Grada Zvornika

Slika
DJURDJEV GRAD SLAVA 1

Na Đurđev gradu svetom liturgijomu crkvi Svete Petke Trnove, zaštitnice grada Zvornika  počelo je obilježavanje krsne slave Grada.

Nakon liturgije usledilo je lomljenje slavskog kolača i litija, posle koje su se građanima obratili gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i sveštenik Jovan Maksimović. Stevanović  rekao je podsetio da se slava proslavlja kako bi se očuvala tradicija, a sveštenik Maksimović je rekao da je ovo centralni događaj.

DJURDJEV GRAD SLAVA 2

Večerašnju liturgiju u 17,30 h u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja i Preteče u Zvorniku služiće episkop zvorničko-tuzlanski Fotij. Nakon službne gradskim ulicama će proći litija. Litiju će predvoditi episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji će ispred spomen obilježja za 1.080 poginulih srpskih boraca episkop služiti pomen.

Na platou ispred Narodne biblioteke je tradicionalno lomljenje slavskog kolača u prisustvu ruzkovodstva grada Zvornik, sveštenstva I brojnih  građana.

Večers u 21 čas na gradskoj plaži u Zvorniku koncert će održati Željko Samardžić, čime se zvanično završava ovogodišnje”Zvorničko leto”.