Novosti / 11.06.2024

Grad Zvornik nagradio najbolje osnovce

Slika
prijem gradonačelnik

Na teritorji Grada Zvornika osnovci pohađaju 6 osnovnih škola. Broj učenika u školama je ono što sve nas treba da brine. Najbolje se to vidi po broju učenika devetih razreda koji su ove godie završili svoje osnovno obrazovanje. Nekada su brojke bile daleko veće, sad  reklo bi se skromne.

Od šest škola u dve je bilo samo po jedno odjeljenje malih maturanta.  U  OŠ „Jovan Cvijić“ u Drinjači bilo je samo 16 učenika devetog razreda, a 24 u OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici. Po dva odeljenja su imali  u OŠ „Vuk Кaradžić“ iz Roćevića i OŠ „Petar Кočić“ iz Кozluka. U Roćeviću  je bio tek 41 učenik, a u Kozluku 54.

Sa  više područnih škola OŠ „Desanka Maksimović“ iz  Čelopeka i „Sveti Sava“ iz Zvornika, mogu se čak  „pohvaliti“ sa brojem malih maturanata koji su završili osnovno obrazovanje. U Čelopeku je njih  122, a u gradu  153 učenika devetih razreda.

Slika
prijem gradonačelnik

Ukupno u svim školama 410 učenika  je ove godine završilo svoje devetogodišnje školovanje, a najuspešniji su nagrađeni od strane Grada Zvornika tokom današnjih prijema kod gradonačelnika  Bojana Ivanovića. Svaka škola je imala i svog učenika generacije, pa ih je bilo ukupno šest. Broj vukovaca u ovoj generaciji bio je ukupno u svim školama 20. Za svoje uspjehe u nastavnim aktivnostima nagrađeno je 12 učenika, iz vannastavnih  aktivnosti je 61 nagrađeni, dok su 4 učenika nagrađena na konursima (likovno, literarni, saobraćaj) .

Iz  Osnovne muziške škole „Vojin Кomadina“ nagradu su primila  24 učenika. Posebne nagrade uručene su za  5 ekipa u obje srednje škole SŠC„Petar Kočić“ ,  TŠC Zvornik i u osnovnim školama  „Sveti Sava“ , „Petar Кočić“ i „Vuk Кaradžić“ .

Nagrađeno je ukupno 128 učenika koji su se istakli peticama u dnevniku, primjernim vladanjem, uspjesima na takmičenjima iz fizike, matematike, hemije, srpskog i ruskog jezika, odnosno na takmičenjima u džudou, gimnastici, atletici, ali i konkursima i manifestacijama koje je organizovao Pedagoški zavod Republike Srpske.

Slika
prijem gradonačelnik