Multimedija / 18.05.2023

Grad Zvornik plaća proslavu za sve maturante

Slika
sastanak

Danas je  u prostorijama Policijske uprave Zvornik održan radni sastanak, kako su iz PU naveli u okviru preventivnih aktivnosti za bezbjedno održavanje maturskih proslava, a sva prilika i kao rezultat jučerašnjeg defilea maturanta  na zaobilaznom putu.

Da podsetimo da je juče bio zadnji školski dan  maturanata koji su oni planirali da prigodno proslave muzikom. Kako su zbog zabrane emitovanja muzike u školi maturanti rešili da izađu na magistralni put, reagovala je i Policijska stanica Zvorik. Nakon toga PU se juče kada je ovaj događaj u pitanju oglasio sa saopštenjem da su policijski službenici Policijske stanice Zvornik postupili u skladu sa odlukom rukovodstva Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, kojom je zabranjena muzika u školi iz moralnih razloga zbog događaja u vezi sa stradanjem učenice navedene škole i drugih tragičnih događaja iz skorije prošlosti. U saopštenju je naglašeno i da su policijski službenici PS Zvornik uputili učenike da se premjeste na bezbjedniju lokaciju za slavlje, s obzirom da je njihovim okupljanjem ispred škole usporen saobraćaj za motorna vozila, a njihova bezbjednost ugrožena. Prema ovom saopštenju policijski službenici su svojim daljim radom obezbjedili  bezbjedan prelazak maturanata preko magistralnog puta jer nisu koristili pasarelu. Tačnije maturanti su išli putem od škole ka Drini zajedno sa muzičarima, a muzičare su policijski  službenici upozorili da ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, pa su sklonjeni sa puta, a u saopštenju je navedeno da su zbog nesmetanog odvijanja saobraćaja takođe upućeni na bezbjednu lokaciju.

Slika
sšc petar kocic

Nakon jučerašnjeg defilea maturanta  na zaobilaznom putu za danas je zakazan sastanak u PU Zvornik, kako je navedenop u okviru preventivnih  aktivnosti za bezbjedno održavanje maturskih proslava, na kome su  prisustvovati  načelnik Sektora policije PU Zvornik, komandiri Policijskih stanica, direktori Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, Tehničko-školskog centra u Karakaj, direktori  osnovnih škola na području Grada Zvornika i načelnik Odjeljenja komunalne policije Gradske uprave Zvornik. Kako bi naredne nadelje održavanje maturskih proslava prošlo u najboljem redu usklađene su aktivnosti policije i škola. 

Slika
title

Načelnik sektora za bezbjednost PU  Zvornik, Dražan Erkić apelovao je na mlade da prilikom održavanja predstojećih maturskih večeri konzumaciju alkohola svedu na minimum.   

Svoje viđenje o održavanju održavanju maturske večeri, bezbjednosti učenika i  proslavi maturanata iznela je i direktorica SŠC“Petar Kočić“ Zvornik,Biljana Pisić, potvrdivši da je škola donela odluku  kojom je zabranjena muzika u školi zbog stradanjem učenice i drugih tragičnih događaja koji su se desili u Srbiji.

Direktor OŠ“Sveti Sava“, Goran Ivanović  na satanku je istakao da maturanti osnovnih škola svoje matursko veče slave isključivo u objektu škole. Ove proslave će biti obezbjeđene i pod biti kontrolom zaposlnih u školi. 

Slika
OS Sveti sava

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Gradske uprave Zvornik, Giran Pisić je najavio da će  komunalna policija kontrolisati objekte u kojima će se održavati maturske proslave. Tačnije kontrolisaće se radno vrijeme tih objekata. 

Slika
bojan ivanovic

Neposredno po održavanju sastanka u PU Zvornik stiglo je i obaveštenje da povodom Dana grada, za svih 450 maturanata dvije srednje zvorničke škole Grad Zvornik obezbijedjuje sredstva za proslavu maturske večeri. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović odlučio je da grad plati proslavu za sve maturante imajući u vidu činjenicu da jedan broj učenika završnih razreda nije imao finansijskih mogućnosti da učestvuje u maturskoj večeri. U objavi na sajtu Grada Zvornika stoji poruka gradonačelnika Bojana Ivanovića : „Majski dani su praznični u Zvorniku. Evo u nedelju obilježavamo 613 godina postojanja grada, zatim se pripremamo za svečani defile maturanata, što su svakako lijepi događaji. A činjenica da neki mladi ljudi nemaju mogućnost da to veče provedu sa svojim prijateljima, sa kojima su dijelili đačke zgode i nezgode, podstakla nas je na ovu odluku. Pozivam sve maturante da se prijave za proslavu, koju će finansirati njihov Grad.“  Kako je navedeno ovom odlukom zaduženi su Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ i Tehnički školski centar Zvornik da vrate novac koji su do sada prikupili od učenika. Prema ranijim najavama dogovorene su proslave za 26. maj u Novoj Viktoriji i Svadbenom salonu Drina.