Multimedija / 20.04.2022

Izložba posvećena Dušku Radoviću otvorena do 6 maja u Biblioteci Zvornik

Slika
Biblioteka naslovna

Povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i 100 godišnjice rođenja Duška Radovića danas je  u Biblioteci Zvornik otvorena izložba i održana radionica za najmlađe sugrađane.

Biblioteka izlozba 1

Izložba pod nazivom “Bio jednoj jedan laf”  Biblioteke grada Beograda , rezultat je uspješne obostrane saradnje  ove dvije ustanove , ističe Jelena Matić pripavnica u Biblioteci Zvornik. Govoreći o izložbi,  Matićeva je rekla da je ona  posvećena životu i stvaralaštvu Duška Radovića kojom je obuhvaćen cjelokupan književni rad ovog jedinstvenog pisca.

Biblioteka deca

Pored toga, posjetioci izložbe,  koja će biti otvorena do 6.maja , mogu da pročitaju i njegove čuvene aforizme . Izložba sadrži 30 različitih plakata i bilježi najvažnije momente u životu i stvaralaštvu Duška Radovića, njegovo djetinjstvo u Nišu i Subotici , dolazak u Beograd…uređivanje programa za djecu Radio Beograda , potom televizijske emisije “ Slovo na slovo” i “ Laku noć, djeco”  navodi  Matićeva neke od detalja izložbe “Bio jednoj jedan laf”.

Radionica deca 1

Zaposleni u biblioteci su povodom 100 godišnjice rođenja Duška Radovića za najmlađe sugrađane organizovali i radionicu "Plavi zec, čudni zec, jedini na svijetu". Loše vrijeme nije spriječilo mališane da dođu na radionicu i da se kroz asocijacije i zanimljiv kviz bolje upoznaju sa jednom od najpoznatijih pjesama Duška Radovića, po kojoj radionica i nosi naziv .

Biblioteka radionica 1

Kako ističu u Biblioteci Zvornik bila je ovo još jedna prilika da se povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23.aprila istakne značaj knjige i da mladima sugrađanima približe domaće pisce i njihova djela, ali i knjižni fond.