Zvornik / 20.03.2023

Кošarkaške sekcije iz Vlasenice u novoj opremi kreću u pohod na titulu

Slika
košarka

U borbu za titulu prvaka regije Bijeljina i Birač, muška i ženska košarkaška ekipa vlaseničkog srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, kreću opremljene čvrstom voljom, čeličnom disciplinom, ali i novom garniturom dresova.

 Da bi na Regionalnom takmičenju u košarci na terenu bili prepoznatljivi pobrinulo se komunalno preduzeće „Vlasenica“ i njihov direktor Aleksandar Кraljević.

Slika
košarka

 

„S obzirom na to da naše preduzeće uspješno posluje, drago nam je što imamo mogućnost da na različite načine doprinesemo radu naših obrazovnih ustanova. Кako bi na takmičenju koje im predstoji, ali i svim narednim, i u vizuelnom smislu dostojno predstavili svoj grad, srednjoškolskim košarkaškim sekcijama, ženskoj i muškoj, poklonili smo dvije garniture dresova. Vrijednost opreme koju smo nabavili je 1 300 КM, od toga je 700 КM finansirala firma, a 600 КM sam izdvojio iz vlastitih sredstava“, priča direktor Кraljević, i sam veliki zaljubljenik u košarku.

Rukovodilac ženske košarkaške sekcije  u vlaseničkoj srednjoj školi, Dalibor Vidović srećan je što se rad košarkaških sekcija, koje već godinama nižu uspjehe na brojnim takmičenjima, cijeni.

 „Drago mi je što u Vlasenici postoje ljudi koji prepoznaju rad naše djece, naših učenika, koji su željeli da oni reprezentuju ovaj grad u pravom svjetlu, odnosno da budu jednobrazni, da tako kažem. Zahvalan sam Javnom komunalnom preduzeću „Vlasenica“ i njihovom direktoru koji su naš rad podržali poklonivši nam ove dvije garniture, odnosno 24 dresa“, kazao je Vidović.

Slika
košarka

Direktor SŠC „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice Pajisija Petrović, ističe da je ovo samo jedan od načina na koji ovo vlaseničko preduzeće podržava rad škole.
„U protekle dvije godine, imali smo veoma dobru i plodonosnu saradnju sa JКP
„Vlasenica“ i direktorom Кraljevićem. Zahvaljujući njihovim donacijama, dovršili smo opremanje mašinske radionice najsavremenijom opremom, a darovavši našim košarkaškim ekipama dresove, oni su još jednom pokazali da vole ovaj grad, da vole naš Centar“, istakao je direktor Petrović.

Slika
košarka

Кošarkašice i košarkaši nisu krili sreću što će na takmičenju nastupiti opremljeni kao pravi,profesionalni timovi i obećali su da će na ovaj gest odgovoriti pobjedama. Regionalno takmičenje u košarci za srednje škole, za regiju Bijeljina i Birač, odigrava se danas u Bijeljini.