Zvornik / 09.01.2023

Obilježavanje Dana Republike u Zvorniku

Slika
dan republike

Dan Republike 9.januar u Zvorniku je obilježen polaganjem vijenaca na Centralnom spomen obilježju. Vijence su položile delegacije Grada Zvornika, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, PU Zvornik, odbornici gradske Skupštine i poslanici u Narodnoj skupštini.

U kratkim izjavama nakon polaganja vijenaca predsjednik Gradske boračke organizacije Milivoje Todorović je izjavio da mnogima smeta obilježavanje ovog dana, ali da se oni ne obaziru na to i rekao da će nastaviti da slave Dan Republike, a nada se i naredne generacije.

Slika
dan republike

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da su polaganjem vijenaca evocira uspomena na sve one koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske. Ivanović je istakao da su oni dali svoje živote da Republika Srpska bude vječna kategorija, a da bi tako i ostalo moramo raditi na podizanju privrede jer je to jedini način da zadržimo mlade ljude na ovom prostoru. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti kako bismo 9. januara naredne godine mogli da kažemo da je Republika Srpska nakon godinu dana makar malo jača nego ove godine, poručio je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Kako je najvljeno večeras će mladi Zvornika izvesti bakljadu i vatromet na Gradskom trgu, a sinoć su to tradicionalno uoči Dana Republike učinili navijači Partizana.

Slika
bakljada