Multimedija / 12.06.2023

Otvoren novi objekat dječijeg vrtića „Naša radost“

Slika
vrtić

Presjecanjem svečane vrpce i intoniranjenm himne Republike Srpske  danas je otvoren novi  objekat  dječijeg vrtića „Naša radost“ u Zvorniku.Svečanom otvaranju prisustvovala je pomoćnica  ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvete i kulture,Nataša Cvijanović i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Slika
vrtić

 Pomoćnica  ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvete i kulture,Nataša Cvijanović istakla je da je grad Zvornik specifičan, budući da je  iz godine u godinu povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem i osnivanje ovakve organizacione jedinice u okviru vrtića”Naša radost”govori koliko je i lokalna zajednica posvećena unapređenju  cjelokupnog kvaliteta  života.

“ Mi u Republici Srpskoj imamo 43 javne ustanove i negdje oko 80 privatnih  predškolskih ustanova.Ovo nije prvi put da dolazi do povećanja kapaciteta u ovoj  javnoj ustanovi u Zvorniku,negdje oko 250 mališana  je kapacitet u ovoj ustanovi ali ima još djece koja su ovde na čekanju.U svakom slučaju ovo je jedna od rijetkih lokalnih zajednica, koja ulaže u najmlađe na ovakav način” rekla je Cvijanović.

Slika
vrtić

Prilikom svečanog otvaranja gradonačelnik Zvornika  Bojan Ivanović rekao je da nažalost sa prijemom 150 mališana u novi vrtić, neće biti zatvorena lista čekanja ali to će biti obaveza da u narednom periodu se prošire kapaciteti vrtića.

“Ukupna investicija je negdje oko 2.000.000 KM, Vlada Republike Srpske uložila je 900.000 KM, ima oko 800 m2 zatvorenog prostora ,oko1300 m2 otvorenog prostora i i grališa , uz opremanje kuhinje i sedam vaspitnih soba koje su u skladu sa dječijim potrebama -istakao je Ivanović.

Slika
vrtić

Direktor Dječijeg vrtića “Naša radost”, Vukomir Stanković,rekao je da je veoma srećan što je danas otvoren ovaj hram sreće i dječijeg igre ,u kojem će boraviti oko 150 djece sa liste koja trenutno obuhvata oko 300 djece.

“Ovo je objekat koji ima sedam radnih  soba,imamo sve grupe i  jasličke i vrtićke,dvorište koje je moderno opremljeno svim didaktičkim igračkama ,bazen koji će biti u funkciji od jeseni,kuhinju ,vešeraj i sve ono što je potrebno da bi djeca imala udoban boravak-istakao je Stanković.

Slika
vrtic

Otvaranje dječijeg vrtića uljepšali su i mališani iz vrtića "Naša Radost" koji su izveli  prigodne recitacije i plesne tačke .